Lys lapskaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Fres strimlet svinefiff i en kjele med smør til de blir lysebrune.
-
Trinn 2
Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ca 1-2 cm terninger.
-
Trinn 3
Tilsett grønnsakene i kjelen og fres et par minutter, tilsett vann og buljongterning.
-
Trinn 4
Kok opp og kok i 20-25 minutter. Hvis den er litt tynn, kan lapskausen jevnes med maizena rørt ut i kaldt vann. Smak til lapskausen med salt og pepper.
Server lapskausen med flatbrød og smør. Lag gjerne en stor porsjon så du har til neste dags lunsj eller middag. Husk å varme lapskausen godt igjennom. Dryss gjerne over hakket fersk persille – det gir en god smak og noen ekstra vitaminer. Ønsker du lys, salt lapskaus, kan du bruke en skinkeboks istedenfor strimlet svinebiff.