Lys lapskaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Lys lapskaus

Lys lapskaus

4.2 i snitt
Lys lapskaus
Rimelig raus lapskaus! Når det kommer til tradisjonell, norsk husmannskost er det lite som smaker like autentisk som en skikkelig, hjemmelaget lapskaus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 terning
Grønnsaksbuljong
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
200 gr
Sellerirot
400 gr
Poteter
1 pk
Strimlet svinebiff
1 stk
Purre
2 ss
Smør
1 ts
Salt
5 dl
Vann
0.5 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Fres strimlet svinefiff i en kjele med smør til de blir lysebrune.

  2. Trinn 2

    Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ca 1-2 cm terninger.

  3. Trinn 3

    Tilsett grønnsakene i kjelen og fres et par minutter, tilsett vann og buljongterning.

  4. Trinn 4

    Kok opp og kok i 20-25 minutter. Hvis den er litt tynn, kan lapskausen jevnes med maizena rørt ut i kaldt vann. Smak til lapskausen med salt og pepper.

Server lapskausen med flatbrød og smør. Lag gjerne en stor porsjon så du har til neste dags lunsj eller middag. Husk å varme lapskausen godt igjennom. Dryss gjerne over hakket fersk persille – det gir en god smak og noen ekstra vitaminer. Ønsker du lys, salt lapskaus, kan du bruke en skinkeboks istedenfor strimlet svinebiff.