Lys lapskaus

Rimelig raus lapskaus! Når det kommer til tradisjonell, norsk husmannskost er det lite som smaker like autentisk som en skikkelig, hjemmelaget lapskaus.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Fres strimlet svinefiff i en kjele med smør til de blir lysebrune.
Trinn 2
Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ca 1-2 cm terninger.
Trinn 3
Tilsett grønnsakene i kjelen og fres et par minutter, tilsett vann og buljongterning.
Trinn 4
Kok opp og kok i 20-25 minutter. Hvis den er litt tynn, kan lapskausen jevnes med maizena rørt ut i kaldt vann. Smak til lapskausen med salt og pepper.
Server lapskausen med flatbrød og smør. Lag gjerne en stor porsjon så du har til neste dags lunsj eller middag. Husk å varme lapskausen godt igjennom. Dryss gjerne over hakket fersk persille – det gir en god smak og noen ekstra vitaminer. Ønsker du lys, salt lapskaus, kan du bruke en skinkeboks istedenfor strimlet svinebiff.