Hopp til innhold

Skotsk lapskaus med flatbrød

4.0 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
372 planlagt
Skotsk lapskaus med flatbrød

Ved å lage en enkel skotsk lapskaus kan du bruke opp rester. Bruk potet, rikelig med løk og røkt bacon i retten som kalles stovies.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Løk, skåret i tynne skiver
1 kg
Potet
3 dl
Kjøttkraft
1 pk
Valgfritt kjøtt, f.eks. 1 pakke bacon, pølser eller rester av skinke- eller oksestek
2 ss
Bladpersille, hakket
1 pk
Flatbrød
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøtt i terninger. Skrell potetene og del i seks biter.

Trinn 2

Hakk løk og stek i smør til løken er myk. Tilsett kjøtt og poteter. Hell på kraft og la stå på medium varme i ca. 30 minutter til potetene begynner å gå i oppløsning.

Trinn 3

Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød og dryss over hakket persille.