Fløtegratinerte poteter
Hva er vel bedre enn myke, deilige, ovnsbakte poteter med smak av hvitløk og ost? Disse fløtegratinerte potetene passer som tilbehør til utallige middagsretter og er perfekte å lage til gjester.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell potetene, og skjær dem i skiver. Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet, løk, hvitløk, fløte, melk og hakket timian i en stor gryte. Kok opp, reduser varme og la småkoke i 5 minutter, til potetene begynner å bli møre. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper.
-
Trinn 2
Hell blandingen over i en smurt ildfast form. Dryss osten på toppen av potetblandingen og stek ved 220 °C i ca. 20 minutter til osten er gyllen og boblende.
Prøv også