Kokte poteter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kokte poteter

4.7 i snitt
Kokte poteter
Mandelpotet, Ringerikspotet, Gulløye, Folva eller Beate. Finn din favoritt! Kokte poteter er en norsk tradisjon. Her forklarer vi hvordan man koker poteter til viktige anledninger som julaften eller påskeselskapet.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

1.6 kg
Uskrelte poteter
2 l
Vann
2.5 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ringerike, mandel eller gulløye kokes i 20 minutter med skall på. Skrell og oppbevares i kjelen med lokk på.

    Velger du Beate eller andre kokefaste poteter som kan skrelles, kan du skrelle disse 1–2 dager i forveien. Oppbevare i kaldt vann i kjøleskapet.

  2. Trinn 2

    Kok potetene i vann med 2 ts salt per liter vann i ca. 25 minutter. Potetene er ferdige når du enkelt kan stikke en kniv gjennom. Hell av vannet, og legg over et rent kjøkkenhåndkle over potetene slik at de ikke tørker ut.