Kokte poteter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
3 ingredienser
25 planlagt
Kokte poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Mandelpotet, Ringerikspotet, Gulløye, Folva eller Beate. Finn din favoritt, men sørg for å koke dem riktig.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

1.6 kg
Uskrelte poteter
2 l
Vann
2.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Ringerike, mandel eller gulløye kokes i 20 minutter med skall på. Skrell og oppbevares i kjelen med lokk på.

Velger du Beate eller andre kokefaste poteter som kan skrelles, kan du skrelle disse 1–2 dager i forveien. Oppbevare i kaldt vann i kjøleskapet.

Trinn 2

Kok potetene i vann med 2 ts salt per liter vann i ca. 25 minutter. Potetene er ferdige når du enkelt kan stikke en kniv gjennom. Hell av vannet, og legg over et rent kjøkkenhåndkle over potetene slik at de ikke tørker ut.