Hopp til innhold

Franske gratinerte poteter

5.0 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
26 planlagt
Franske gratinerte poteter

Gratinerte poteter, eller Boulangère-potet, er en fransk potetrett. Deilig som tilbehør til lam, biff eller kylling, med smak av Frankrike.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Potet
6 stang
Timian
2 stk
Løk
5 dl
Kyllingbuljong
1 klype
Salt og pepper
40 gr
Smør i terninger

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell poteter og skjær poteter og løk i tynne skiver.

Trinn 2

Legg potet og løk lagvis i ildfast form sammen med timiankvister. Hell over buljong. Salt og pepre lett. Fordel smørterninger over formen.

Trinn 3

Ha potetformen i ovnen i cirka 1 time til potetene er myke.

Denne oppskriften er laget av

Helle Valebrokk