Fransk løkpai med timian
Fransk løkpai er søtt og salt på samme tid. Smaker litt som løksuppe, men her får du i tillegg den deilige sprø paibunnen.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær løk i tynne skiver, og stek myk i smør og olje. Tilsett timian og la det surre noen minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Stikk ut åtte sirkler av paideigen. Legg dem på bakebrett med papir, og brett opp slik at du har en tynn kant langs hver sirkel. Stikk huller i hver pai med en gaffel.
-
Trinn 3
Sett ovnen på 220 grader. Ha ca. 1 ss crème fraîche på hver pai og spre utover. Strø over parmesan. Legg på løkblandingen og sett i ovnen i ca. 20 minutter eller til paien er sprø.
Server gjerne med en grønn salat og vinaigrette til.
Prøv også