Hopp til innhold

Fransk løkpai med timian

4.0 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
423 planlagt
Fransk løkpai med timian

Fransk løkpai er søtt og salt på samme tid. Smaker litt som løksuppe, men her får du i tillegg den deilige sprø paibunnen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1
Fersk pizzadeig (på rull)
3 stk
Løk
4 ss
Timian
1 boks
Crème fraîche
4 ss
Parmesan, finrevet
1 stk
Crispy salat
1 ss
Smør
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær løk i tynne skiver, og stek myk i smør og olje. Tilsett timian og la det surre noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Stikk ut åtte sirkler av paideigen. Legg dem på bakebrett med papir, og brett opp slik at du har en tynn kant langs hver sirkel. Stikk huller i hver pai med en gaffel.

Trinn 3

Sett ovnen på 220 grader. Ha ca. 1 ss crème fraîche på hver pai og spre utover. Strø over parmesan. Legg på løkblandingen og sett i ovnen i ca. 20 minutter eller til paien er sprø.

Server gjerne med en grønn salat og vinaigrette til.