Hopp til innhold

Pai med spekeskinke

4.2 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
409 planlagt
Pai med spekeskinke

Pai laget fra bunnen av, fylt med ternet spekeskinke og toppet med ekte prosciutto er like fantastisk til lunsj, piknik, brunsj og kveldsmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Topping

1 pk
Ruccula
100 gr
Prosciutto crudo
4 stk
Cherrytomater

Fyll

4 stk
Egg
3 dl
Lettrømme
2 stk
Løk
1 pk
Ternet spekeskinke
100 gr
Revet ost
1 klype
Pepper
1 ss
Olje

Paideig

3 dl
Hvetemel
150 gr
Smør
2 ss
Vann
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland hvetemel, smør og vann i en food processor. Kjevle ut deigen til en sirkel som dekker paiformen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter. Forstek bunnen ved 160 °C i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Visp sammen egg og lettrømme. Kutt løken i tynne skiver, stek dem myke og blanke i litt olje og smak til med salt og pepper. Fordel løk og ternet spekeskinke i den forstekte bunnen. Hell over eggeblandingen og dryss over revet ost. Stek paien i 30-35 minutter til den er gyllen. Dander ruccula, Prosciutto Crudo og halve cherrytomater på toppen av paien før servering.