Hjemmelaget paideig

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland hvetemel og salt. Gni smørterninger inn i melblandingen til du får en sandaktig tekstur. Ha over i en kjøkkenmaskin, eller fortsette å kna for hånd. Spe med vann og forme til en deig.
-
Trinn 2
Pakk deigen inn med plast og legg i kjøleskapet i minimum en time. Sett ovnen på 200 grader, varmluft.
-
Trinn 3
Kjevle ut og kle en smurt paiform slik at deigen henger litt over kanten. Legg et bakepapir over deigen. Legg bakekuler eller ris/erter/tørre bønner oppå paideigen for å sørge for vekt mens paibunnen steker. (Disse kan brukes om igjen).
-
Trinn 4
Stek midt i ovnen i cirka 20 minutter. Fjern vekten, men behold papiret på og sett tilbake i ovnen i 10 minutter.
-
Trinn 5
Ta ut formen, ta av papiret. Fyll paiskallet med det du liker best.