Hjemmelaget paideig | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hjemmelaget paideig

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
4 ingredienser
Hjemmelaget paideig
Ferdig paideig på rull er et supert alternativ i en travel hverdag, men hjemmelaget paideig er alltid best. Lag deigen kvelden før, så går det kjapt å lage middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

350 gr
Hvetemel
1 ts
Salt
300 gr
Smør i terninger
85 ml
Kaldt vann

Slik gjør du

Trinn 1

Bland hvetemel og salt. Gni smørterninger inn i melblandingen til du får en sandaktig tekstur. Ha over i en kjøkkenmaskin, eller fortsette å kna for hånd. Spe med vann og forme til en deig.

Trinn 2

Pakk deigen inn med plast og legg i kjøleskapet i minimum en time. Sett ovnen på 200 grader, varmluft.

Trinn 3

Kjevle ut og kle en smurt paiform slik at deigen henger litt over kanten. Legg et bakepapir over deigen. Legg bakekuler eller ris/erter/tørre bønner oppå paideigen for å sørge for vekt mens paibunnen steker. (Disse kan brukes om igjen).

Trinn 4

Stek midt i ovnen i cirka 20 minutter. Fjern vekten, men behold papiret på og sett tilbake i ovnen i 10 minutter.

Trinn 5

Ta ut formen, ta av papiret. Fyll paiskallet med det du liker best.