Kyllingpai med fetaost og spinat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kyllingpai med fetaost og spinat

Kyllingpai med fetaost og spinat

2.9 i snitt
Kyllingpai med fetaost og spinat
Kyllingpai er den nye paien. Denne er verdt å jobbe litt for. Når den har stått og godgjort seg litt med fetaost, fløte og timian, kan du smake på hva det betyr å være paielsker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 stk
Egg
3 stk
Frossen butterdeig
2 dl
Hakket løk
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Timian
200 gr
Spinat
3 dl
Fløte
100 gr
Fetaost
200 gr
Kyllingsalatkjøtt
3 dl
Tørre erter
2 ss
Smør
1 ts
Salt
1 ts
Pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Varm ovnen til 180 °C varmluft. Tin butterdeigplatene og rull dem sammen til en rull. Slå deigen sammen til en rund deigklump. Dette for at butterdeigen ikke skal heve for mye. Kjevle ut deigen og fór en terteform på ca. 27 cm. i diameter med utkjevlet butterdeig. Kle deigen med bakepapir og ha på 3 dl tørre erter eller linser. Stek tertebunnen ved 170 °C i 25 minutter til deigen er lysebrun.

 2. Trinn 2

  Mens terten steker renser du løken og finhakker den. Fres løken i smør i 3 minutter sammen med hakket hvitløk og timian. Rens spinat fri for grove stilker (spinatsalat behøver ikke avstilkes). Vask spinaten 2 ganger i kaldt vann. Fres spinaten i en tørr panne til den detter sammen og begynner å gi fra seg væske. Sil av væsken og grovhakk spinaten.

 3. Trinn 3

  Når terten er stekt, fjernes ertene/linsene og bakepapiret. Disse kan brukes igjen. Den stekte terten smøres med en eggeplomme og etterstekes i 2 minutter for å tette alle hull.

 4. Trinn 4

  Bland sammen fløte, egg og smak til røren med salt og pepper. Legg løk, spinat, feta og kyllingsalatkjøtt i den stekte terteformen og hell over egg- og osteblandingen.

 5. Trinn 5

  Sett terteformen i ovnen og stek terten i ovn 180 °C varmluft i 35 minutter til terten er lysebrun og gjennomstekt. Terten serveres varm eller lunken, men nystekt.