Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Gulrotkake med ostekrem

Gulrotkake med ostekrem

4.2 i snitt
Gulrotkake med ostekrem
Saftig gulrotkake med ostekrem er en klassiker som aldri slår feil – full av smak og elsket av både store og små. Denne oppskriften på gulrotkake gir et saftig resultat hver gang, med en fløyelsmyk ostekremglasur som løfter kaken til nye høyder. Lær triksene som gjør ostekremen ekstra luftig og balansert – perfekt til både bursdag og kaffekos.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

4 stk
Egg
2 dl
Sukker
2 dl
Solsikkeolje
300 gr
Gulrot, revet
3 dl
Hvetemel
1 ss
Smør, til formen
1 ss
Hvetemel, til formen
2 ts
Bakepulver
1 ts
Kanel, malt
0.5 ts
Muskatnøtt, revet

Glasur

125 gr
Mykt smør
125 gr
Kremost naturell
100 gr
Melis
1 ss
Sitronsaft
0.5 stk
Revet gulrot, til pynt (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 170 grader varmluft. Pisk egg og sukker til eggedosis i 5 min. Tilsett solsikkeolje og revet gulrot.

  2. Trinn 2

    Sikt mel, bakepulver og krydder i kakemiksen og bland godt. Smør en rund springform, 25 cm. i diameter, med smør. Ha 1 ss hvetemel i formen og fordel utover.

  3. Trinn 3

    Ha i kakerøren og stek kaken i ovnen i 40 min. Hvelv kaken på en rist og avkjøl.

  4. Trinn 4

    Lag glasur. Pisk mykt smør, romtemperert kremost, melis og sitronsaft til luftig krem i 5 min. Smør glasuren på avkjølt kake og pynt evt. med revet gulrot.