Bestemors eplekake med kanelkrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Bestemors eplekake med kanelkrem

Bestemors eplekake med kanelkrem

4.8 i snitt
Bestemors eplekake med kanelkrem
Hva er vel bedre enn bestemors nystekte eplekake med kanelkrem? Denne saftige og gode eplekaken passer til hele familien. Hva med å lage den neste gang du ar gjester på besøk?

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Eplekake

200 gr
Kransekakemasse eller grov marsipan
4 stk
Egg
600 gr
Eple, syrlig
50 gr
Mandler
100 gr
Sukker
200 gr
Smør, mykt
100 gr
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 ss
Kanel, malt

Kanelkrem

2 dl
Seterrømme
2 dl
Kremfløte
2 ss
Sukker
1 ts
Kanel, malt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 170 grader varmluft. Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. Tilsett en og en spiseskje med mykt smør og pisk godt inn. Spe eggene inn i massen, litt om gangen, under pisking. Til slutt siktes hvetemel og bakepulver inn i massen og blandes inn.

  2. Trinn 2

    Smør en rund kakeform og dryss den med hvetemel. Skrell epler, stikk ut kjernehuset og del til eplebåter på 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel.

  3. Trinn 3

    Ha kakemassen i den smurte kakeformen og dytt inn alle eplebåtene i kakemassen. Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den i ovnen ved 170 grader varmluft i 45 minutter. Avkjøl på rist.

  4. Trinn 4

    Kanelkrem: Bland sammen alle ingrediensene og pisk til en luftig krem rett før kaken skal serveres.

Tips

Fruktene til denne kaken kan varieres med plommer, pærer eller ananas i biter.