Hopp til innhold

Bestemors eplekake med kanelkrem

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
161 planlagt
Bestemors eplekake med kanelkrem
Hva er vel bedre enn bestemors nystekte eplekake med kanelkrem? Denne saftige og gode eplekaken passer til hele familien. Hva med å lage den neste gang du ar gjester på besøk?

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Eplekake

200 gr
Kransekakemasse eller grov marsipan
4 stk
Egg
600 gr
Eple, syrlig
50 gr
Mandler
100 gr
Sukker
200 gr
Smør, mykt
100 gr
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 ss
Kanel, malt

Kanelkrem

2 dl
Seterrømme
2 dl
Kremfløte
2 ss
Sukker
1 ts
Kanel, malt

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 170 grader varmluft. Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. Tilsett en og en spiseskje med mykt smør og pisk godt inn. Spe eggene inn i massen, litt om gangen, under pisking. Til slutt siktes hvetemel og bakepulver inn i massen og blandes inn.

Trinn 2

Smør en rund kakeform og dryss den med hvetemel. Skrell epler, stikk ut kjernehuset og del til eplebåter på 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel.

Trinn 3

Ha kakemassen i den smurte kakeformen og dytt inn alle eplebåtene i kakemassen. Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den i ovnen ved 170 grader varmluft i 45 minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 4

Kanelkrem: Bland sammen alle ingrediensene og pisk til en luftig krem rett før kaken skal serveres.

Tips

Fruktene til denne kaken kan varieres med plommer, pærer eller ananas i biter.