Bestemors eplekake med kanelkrem
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 170 grader varmluft. Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. Tilsett en og en spiseskje med mykt smør og pisk godt inn. Spe eggene inn i massen, litt om gangen, under pisking. Til slutt siktes hvetemel og bakepulver inn i massen og blandes inn.
-
Trinn 2
Smør en rund kakeform og dryss den med hvetemel. Skrell epler, stikk ut kjernehuset og del til eplebåter på 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel.
-
Trinn 3
Ha kakemassen i den smurte kakeformen og dytt inn alle eplebåtene i kakemassen. Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den i ovnen ved 170 grader varmluft i 45 minutter. Avkjøl på rist.
-
Trinn 4
Kanelkrem: Bland sammen alle ingrediensene og pisk til en luftig krem rett før kaken skal serveres.
Tips
Fruktene til denne kaken kan varieres med plommer, pærer eller ananas i biter.