Kake med fløtekaramell
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Hell det våte i det tørre og bland til en løs deig.
-
Trinn 2
Ha bakepapir i en jerngryte, dekk både kanten og bunnen. Hell kakedeigen i gryten. Dryss hakkede mandler og mye sukker på toppen av kaken. Sett lokket på gryten og plasser i kald ovn. Sett ovnen på 210 grader varmluft og stek kaken i 25 minutter. Ta deretter av lokket og stek i 30 minutter til ved 180 grader varmluft.
-
Trinn 3
Lag karamellfløtesausen mens kaken står i ovnen. Brun hvitt sukker til karamell i en kjele. Obs! Sukkeret brenner seg raskt, så pass godt på. Tilsett brunt sukker og kok opp. Tilsett fløte og salt og kok opp. Ta kjelen av pannen og rør inn smør. Avkjøl.
-
Trinn 4
Hvelv kaken ut av gryten og avkjøl på rist. Når kaken er avkjølt, lag flere hull i kaken og fyll med fløtekaramellsaus. Bruk for eksempel en frysepose med hull i. La kaken stå i ca. 30 minutter. Server med lettpisket krem.