Kake med fløtekaramell

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Hell det våte i det tørre og bland til en løs deig.
Trinn 2
Ha bakepapir i en jerngryte, dekk både kanten og bunnen. Hell kakedeigen i gryten. Dryss hakkede mandler og mye sukker på toppen av kaken. Sett lokket på gryten og plasser i kald ovn. Sett ovnen på 210 grader varmluft og stek kaken i 25 minutter. Ta deretter av lokket og stek i 30 minutter til ved 180 grader varmluft.
Trinn 3
Lag karamellfløtesausen mens kaken står i ovnen. Brun hvitt sukker til karamell i en kjele. Obs! Sukkeret brenner seg raskt, så pass godt på. Tilsett brunt sukker og kok opp. Tilsett fløte og salt og kok opp. Ta kjelen av pannen og rør inn smør. Avkjøl.
Trinn 4
Hvelv kaken ut av gryten og avkjøl på rist. Når kaken er avkjølt, lag flere hull i kaken og fyll med fløtekaramellsaus. Bruk for eksempel en frysepose med hull i. La kaken stå i ca. 30 minutter. Server med lettpisket krem.