Saftig sjokoladekake med glasur
Når du baker sjokoladekake med kefir eller annen syrnet melk blir den ekstra saftig og luftig. Toppet med fyldig sjokoladeglasur får garantert gjestene vann i munnen.
Velg antall personer
Voksne
8
Barn
0
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade over vannbad. Bland varmt vann og kaffe, og hell i blandingen. Bland inn kakao.
-
Trinn 2
Pisk egg og sukker luftig. Vend inn sjokoladeblandingen. Tilsett kefiren. Sikt melet i bakebollen, og tilsett vaniljeessens, natron og salt. Pisk godt.
-
Trinn 3
Smør en stor kakeform (ca. 30 cm) og kle den med bakepapir. Hell røren i formen og sett i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
-
Trinn 4
Lag glasur: Pisk romtemperert smør og siktet melis. Bland vann og kaffe, og pisk inn i glasuren sammen med kakaopulver. Topp den avkjølte kaken og server.
Prøv også