Saftig sjokoladekake med glasur | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Saftig sjokoladekake med glasur

Saftig sjokoladekake med glasur

3.1 i snitt
Saftig sjokoladekake med glasur
Når du baker sjokoladekake med kefir eller annen syrnet melk blir den ekstra saftig og luftig. Toppet med fyldig sjokoladeglasur får garantert gjestene vann i munnen.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Egg
3
Vaniljeessens
3 ts
Natron
6 dl
Kefir
1 dl
Kakao
100 gr
Mørk sjokolade
250 gr
Smør
400 gr
Sukker
450 gr
Hvetemel
1 ss
Varmt vann
1 klype
Salt

Glasur

2 ss
Kakao
200 gr
Smør (romtemperert)
500 gr
Melis, siktet
2 ss
Varmt vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade over vannbad. Bland varmt vann og kaffe, og hell i blandingen. Bland inn kakao.

  2. Trinn 2

    Pisk egg og sukker luftig. Vend inn sjokoladeblandingen. Tilsett kefiren. Sikt melet i bakebollen, og tilsett vaniljeessens, natron og salt. Pisk godt.

  3. Trinn 3

    Smør en stor kakeform (ca. 30 cm) og kle den med bakepapir. Hell røren i formen og sett i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.

  4. Trinn 4

    Lag glasur: Pisk romtemperert smør og siktet melis. Bland vann og kaffe, og pisk inn i glasuren sammen med kakaopulver. Topp den avkjølte kaken og server.