Hopp til innhold

Saftig sjokoladekake med glasur

3.2 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
49 planlagt
Saftig sjokoladekake med glasur

Når du baker sjokoladekake med kefir eller annen syrnet melk blir den ekstra saftig og luftig. Toppet med fyldig sjokoladeglasur får garantert gjestene vann i munnen.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Egg
3
Vaniljeessens
3 ts
Natron
6 dl
Kefir
1 dl
Kakao
100 gr
Mørk sjokolade
250 gr
Smør
400 gr
Sukker
450 gr
Hvetemel
1 ss
Varmt vann
1 klype
Salt

Glasur

2 ss
Kakao
200 gr
Smør (romtemperert)
500 gr
Melis, siktet
2 ss
Varmt vann

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade over vannbad. Bland varmt vann og kaffe, og hell i blandingen. Bland inn kakao.

Trinn 2

Pisk egg og sukker luftig. Vend inn sjokoladeblandingen. Tilsett kefiren. Sikt melet i bakebollen, og tilsett vaniljeessens, natron og salt. Pisk godt.

Trinn 3

Smør en stor kakeform (ca. 30 cm) og kle den med bakepapir. Hell røren i formen og sett i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Trinn 4

Lag glasur: Pisk romtemperert smør og siktet melis. Bland vann og kaffe, og pisk inn i glasuren sammen med kakaopulver. Topp den avkjølte kaken og server.