Hopp til innhold

Saftig gulrotkake med ostekrem

4.6 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
Saftig gulrotkake med ostekrem
Saftig gulrotkake med ostekrem er en populær klassiker. Denne versjonen blir skikkelig saftig, takket være en hemmelig ingrediens.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

750 gr
Revet gulrot
1 boks
Ananas (rent av)
5 dl
Sukker
2.5 dl
Nøytral olje
4 stk
Egg
2 dl
Valnøtter, hakkede
5 dl
Hvetemel
1 ts
Vaniljesukker
2 ts
Bakepulver
2 ts
Kanel
0.25 ts
Muskat
2 ss
Smør

Ostekrem

150 gr
Mykt smør
250 gr
Melis
180 gr
Kremost naturell

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Finn frem en ildfast form, cirka 34×24 cm. Bland gulrot, hakket ananas, sukker, olje, hakkede valnøtter og egg i en bolle.

Trinn 2

Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og muskat. Miks alt sammen til en røre og ha over i en smurt form.

Trinn 3

Sett midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk med en fyrstikk om kaken er ferdig i midten. Avkjøl på rist.

Trinn 4

Lag ostekrem: pisk sammen smør og melis. Tilsett kremost og bland godt. Smør på toppen av kaken.