Bløtkake med bringebær

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
14 ingredienser
7 planlagt
Bløtkake med bringebær
Legg oppskrift
i handlelapp
En nydelig, saftig bløtkake med hjemmelaget sukkerbrød, vaniljekrem og rørte bringebær. Imponer på en av de mange festdagene med denne klassiske varianten av bløtkake.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sukkerbrød

4 stk
Egg
4 dl
Sukker
4 dl
Finbakstmel
1 ts
Bakepulver

Vaniljekrem

5 dl
Melk
1 stk
Vaniljestang
4 stk
Eggeplommer
35 g
Maisennastivelse
3 stk
Gelatinplater
3 dl
Kremfløte
100 g
Sukker

Fyll

800 g
Friske bringebær
200 g
Mandler
100 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Start først med å lage vaniljekremen (gjerne dagen i forveien): Ha eggeplommer, maisennastivelse og 1 dl melk i en bolle. Pisk godt slik at maisennastivelsen blir blandet inn.

Trinn 2

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stenger over i en kjele sammen med 4 dl melk og sukker. Kok opp under opprøring til kokepunktet. Gjerne med en slikkepott.

Trinn 3

Rør godt i eggeblandingen samtidig som du sper i den varme melken med vanilje.

Trinn 4

Hell så tilbake alt innholdet i kjelen og kok opp mens du rører kraftig. Kremen skal ikke koke, men rør til kremen tykner og blir en deilig, gul vaniljekrem.

Trinn 5

Press vaniljekremen gjennom en sil.

Trinn 6

Legg gelatinplaten i kaldt vann i tre minutter. Klem så vannet av gelatinplaten og ha i den varme vaniljekremen. Rør godt til hele platen er oppløst.

Trinn 7

Legg plastfolie på toppen av kremen for å unngå snerk og sett kaldt. Gjerne over natten i kjøleskap.

Trinn 8

Sukkerbrød: Forvarm ovnen til 165 grader varmluft.

Trinn 9

Knekk eggene og mål opp i et desilitermål. Ha over i en bolle. Ha like mange desiliter sukker i bollen og pisk til en luftig og stiv eggedosis.

Tips: Bruk romtempererte egg for en luftig eggedosis.

Trinn 10

Ha like mange desiliter mel som antall desiliter egg i en sikt. Ha i bakepulver og sikt over i eggedosisen. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen.

Trinn 11

Stek i en smurt form på 24 diameter i 45 minutter til det er hevet og gyllent.

Trinn 12

La sukkerbrødet stå noen minutter i formen før det vendes over på en rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle. Avkjøl.

Trinn 13

Klargjør fyllet: Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Trinn 14

Legg mandelflakene på et stekebrett og stek i ca. 3 minutter eller til de er gylne. Avkjøl.

Trinn 15

Pisk kremfløte til en lett pisket krem. Tilsett kald vaniljekrem og pisk godt sammen til en tykk og god krem.

Trinn 16

Rør sammen 300 g bringebær med 100 g sukker til rørt bringebærsyltetøy.

Trinn 17

Montering av bløtkaken: Del sukkerbrødet i tre lag med en lang kniv. Dynk dem godt i eple- eller appelsinjuice.

Trinn 18

Legg nederste lag på et kakefat og stryk over halvparten av de rørte bringebærene. Ha ⅓ av av vaniljekremen og bre over.

Legg på neste lag med sukkerbrød og gjenta med rørte bringebær og vaniljekrem. Legg så på siste lokk av sukkerbrødet, og stryk jevnt langs kantene med kremen.

Trinn 19

Dekorer med mandler og friske bær.