Oreokake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Oreokake

4.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
Oreokake
Oreokake er en sikker vinner til enhver festlig anledning. Det finnes tusenvis av varianter og denne er med fløyelsmyk kakaokrem og vaniljekrem.

Antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

400 gr
Sukker
2 stk
Egg
260 gr
Hvetemel
125 gr
Bakekakao
2 ts
Bakepulver
1.5 ts
Vaniljesukker
1 ts
Salt
250 ml
Kefir
250 gr
Nøytral olje
250 ml
Sterk kaffe
0
Smør, til smøring av formen

Vaniljekrem

200 gr
Smør, mykt
500 gr
Melis
1 ts
Vaniljesukker
1 dl
Kremfløte
30 stk
Oreokjeks

Kakaokrem

2 ss
Bakekakao

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 150 grader varmluft. Smør to like kakeformer på 20cm.

Trinn 2

Pisk egg og sukker luftig. Tilsett fuktige ingredienser og pisk sammen. Bland inn tørre ingredienser og spe i det våte under omrøring.

Trinn 3

Fordel røren i kakeformene. Stek i ca. 40 min. Sjekk med trepinne om kakene er ferdige. Avkjøl kakene på rist.

Trinn 4

Lag vaniljekrem: Visp mykt smør med siktet melis, kremfløte og vaniljesukker.

Trinn 5

Lag kakaokrem: Ta halvparten av vaniljekremen til side og pisk inn bakekakao.

Trinn 6

Skjær av ujevn topp på kakene. Du kan også dele kakene i to dersom du ønsker flere lag.

Trinn 7

Knus Oreokjeksene. Fordel vaniljekremen mellom de to kakene og dander halvparten av Oreokjeksene mellom lagene.

Trinn 8

Dekk kaken med kakaokrem på toppen og sidene. Pynt med resterende Oreokjeks.