Hopp til innhold

Oreokake

4.4 i snitt
Oreokake
Lyst på en enkel oreokake som alltid faller i smak? Denne oreokake-oppskriften kombinerer sprø kjeksbunn med fløyelsmyk kakaokrem og vaniljekrem – perfekt til bursdager, konfirmasjon eller helgekos. Enten du vil lage oreokake i langpanne eller som porsjonskaker er dette en god baseoppskrift du kan tilpasse etter behov. En ekte favoritt for både store og små!

Antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

400 gr
Sukker
2 stk
Egg
260 gr
Hvetemel
125 gr
Bakekakao
2 ts
Bakepulver
1.5 ts
Vaniljesukker
1 ts
Salt
250 ml
Kefir
250 gr
Nøytral olje
250 ml
Sterk kaffe
0
Smør, til smøring av formen

Vaniljekrem

200 gr
Smør, mykt
500 gr
Melis
1 ts
Vaniljesukker
1 dl
Kremfløte
30 stk
Oreokjeks

Kakaokrem

2 ss
Bakekakao

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 150 grader varmluft. Smør to like kakeformer på 20cm.

  2. Trinn 2

    Pisk egg og sukker luftig. Tilsett fuktige ingredienser og pisk sammen. Bland inn tørre ingredienser og spe i det våte under omrøring.

  3. Trinn 3

    Fordel røren i kakeformene. Stek i ca. 40 min. Sjekk med trepinne om kakene er ferdige. Avkjøl kakene på rist.

  4. Trinn 4

    Lag vaniljekrem: Visp mykt smør med siktet melis, kremfløte og vaniljesukker.

  5. Trinn 5

    Lag kakaokrem: Ta halvparten av vaniljekremen til side og pisk inn bakekakao.

  6. Trinn 6

    Skjær av ujevn topp på kakene. Du kan også dele kakene i to dersom du ønsker flere lag.

  7. Trinn 7

    Knus Oreokjeksene. Fordel vaniljekremen mellom de to kakene og dander halvparten av Oreokjeksene mellom lagene.

  8. Trinn 8

    Dekk kaken med kakaokrem på toppen og sidene. Pynt med resterende Oreokjeks.