Oreokake
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 150 grader varmluft. Smør to like kakeformer på 20cm.
-
Trinn 2
Pisk egg og sukker luftig. Tilsett fuktige ingredienser og pisk sammen. Bland inn tørre ingredienser og spe i det våte under omrøring.
-
Trinn 3
Fordel røren i kakeformene. Stek i ca. 40 min. Sjekk med trepinne om kakene er ferdige. Avkjøl kakene på rist.
-
Trinn 4
Lag vaniljekrem: Visp mykt smør med siktet melis, kremfløte og vaniljesukker.
-
Trinn 5
Lag kakaokrem: Ta halvparten av vaniljekremen til side og pisk inn bakekakao.
-
Trinn 6
Skjær av ujevn topp på kakene. Du kan også dele kakene i to dersom du ønsker flere lag.
-
Trinn 7
Knus Oreokjeksene. Fordel vaniljekremen mellom de to kakene og dander halvparten av Oreokjeksene mellom lagene.
-
Trinn 8
Dekk kaken med kakaokrem på toppen og sidene. Pynt med resterende Oreokjeks.