Prinsessekake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Prinsessekake

4.4 i snitt
Prinsessekake
Hvem liker vel ikke gjærbakst? Og hvem kan motstå gjærbakst med vaniljekrem? Prinsessekake er en norsk folkefavoritt med god grunn. Her får du oppskriften.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

3 dl
Melk
0.33 pk
Fersk gjær
100 gr
Sukker
100 gr
Smør
500 gr
Hvetemel
0.5 ts
Salt
1 ts
Kardemomme

Fyll

5 ss
Sukker
2 ts
Kanel
100 gr
Mykt smør
1 pk
Ferdig vaniljekrem til gjærbakst
1 stk
Egg, til pensling

Melispynt

200 gr
Melis
1 stk
Eggehvite
1 ts
Sitronsaft

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Skjær smør i terninger og la det stå på kjøkkenbenken litt slik at det mykner. Varm melk til lunken temperatur, men ikke varm. Bland sammen smuldret gjær, sukker, salt, hvetemel og kardemomme. Ha blandingen i en kjøkkenmaskin og spe med melken. Kjør sammen til en deig. Tilsett smør, terning etter terning. Elt i 10 min. til du har en fin deig. Dekk bakebollen med plast og sett lunt i 45 min.

 2. Trinn 2

  Bland smør, sukker og kanel til kanelsmør. Del deigen i tre emner. Den ene delen kjevler du ut til en sirkel. Dekk en 20-22 cm kakeform med bakepapir, legg deigen i bunnen og press ut i kantene. De to andre emnene kjevles ut til lange rektangler. Smør på kanelsmør og rull sammen rektanglene til to lange pølser. Skjær hver pølse i seks. Nå har du 12 kanelboller.

 3. Trinn 3

  Smør et tykt lag vaniljekrem på toppen av deigen som ligger i kakeformen. Fordel kanelbollene så tett som mulig rundt i formen med snittflatene opp. Med en skje eller sprøytepose fylles tomrommene mellom kanelbollene og sidene der det trengs. Dekk til formen med plast og la heve i 15 min.

 4. Trinn 4

  Sett ovnen på 200 grader varmluft. Pensle kaken med et sammenpisket egg. Sett kaken midt i ovnen i ca. 30-35 min. eller til kaken er gjennomstekt og gyllen. Avkjøl kaken på rist.

 5. Trinn 5

  Pisk sammen ingrediensene til glasuren. Pynt kaken når den er avkjølt.