Hopp til innhold

Japansk ostekake med tre ingredienser

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
4 ingredienser
Japansk ostekake med tre ingredienser
Lag en deilig, glutenfri japansk ostekake med tre ingredienser. Alt du trenger er hvit sjokolade, kremost og egg. Server med friske bær.

Velg antall personer

Voksne
6
Barn
0

Ingredienser

260 gr
Hvit sjokolade, grovhakket
230 gr
Kremost
6 stk
Egg

Pynt

1 beger
Bær etter eget ønske

Slik gjør du

Trinn 1

Sett oven på 175 grader. Finn frem en 16 cm kakeform og kle med matpapir. Beskytt utsiden av kakeformen med folie slik at vann ikke kommer inn i kaken når den stekes i vannbad i ovnen.

Trinn 2

Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Når sjokoladen er litt avkjølt piskes kremosten inn. Avkjøl ytterligere og pisk inn eggeplommer.

Trinn 3

Pisk eggehviter stive. Vend forsiktig inn i kakemiksen. 

Trinn 4

Ha røren i kakeformen. Sett i en langpanne og sett i ovnen. Fyll vann i langpannen slik at det dekker halvveis opp på formen. 

 

NB! Husk å kle inn formen med folie slik at vann ikke siver inn i kaken.

Trinn 5

La stå i 45 min til kakerøren har satt seg. Skru av ovnen, men la kaken stå i 15 min før du tar den ut. Avkjøl på rist. 

Trinn 6

La kaken stå i kjøleskapet i noen timer eller til dagen etter. Server med melisdryss og bær.