Baskisk brent ostekake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Baskisk brent ostekake

Baskisk brent ostekake

Ingen vurderinger
Baskisk brent ostekake
Denne trendy ostekaken kommer fra restauranten La Viña i San Sebastian i Spania. Her får du deres oppskrift på kaken, som har tatt verden med storm.

Velg antall personer

Voksne
12
Barn
0

Ingredienser

350 gr
Sukker
1 kg
Kremost, romtemperert
0.25 ts
Salt
5 stk
Egg, store
480 ml
Kremfløte
30 gr
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Smør en springform (23-25 cm) og kle den med bakepapir som går ca. 8 cm opp over kanten på formen. Du kan stive det opp med aluminiumsfolie på innsiden av formen.

  2. Trinn 2

    Pisk sukker og kremost til en glatt krem. Tilsett salt, og pisk videre. Tilsett ett og ett egg. Spe med kremfløte og pisk videre, før du sikter i hvetemelet og pisker det inn.

  3. Trinn 3

    Hell røren i formen og bak i ovnen i 50-55 minutter. Du vil se at fyllet er flytende når du rører på formen. Dette vil sette seg under avkjøling.

  4. Trinn 4

    Ta ut formen og la kaken få kjøle seg ned naturlig, så fyllet setter seg perfekt. Det kan ta flere timer. Server kaken først når den er romtemperert. Ta den forsiktig ut av formen og skjær rause stykker av kaken.

Tips

Du kan bruke pinsa, ferdigstekt bunn eller fersk pizzabunn på rull.


Lager du deigen selv, finner du oppskrift her:
https://www.rema.no/oppskrifter/bakst/pizzadeig/