Gresk gyros med båtpoteter

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag brødet. Elt sammen alle ingrediensene til en smidig deig. Del deigen i fire emner og kjevl ut slik at hvert emne er like store som stekepannen din. Stek i tørr panne på medium varme noen minutter på hver side til brødet er gjennomstekt.
-
Trinn 2
Lag båtpoteter. Skjær poteter i tynne skiver og legg i en plastpose med olje. Rist godt. Spre potetene utover et bakebrett med bakepapir. Dryss oregano, salt og pepper jevnt over. Sett midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
-
Trinn 3
Krydre kjøttet og stek i panne med olje til kjøttet er gjennomstekt.
-
Trinn 4
Dressing: Bland yoghurt, presset hvitløk og mynte. Smak til med 1 ts sitronsaft, salt og pepper.
-
Trinn 5
Skjær opp løk og tomat i skiver, og vask og tørk salatblader.
-
Trinn 6
Legg salatblader, litt kjøtt, tomat, løkringer og dressing på brødet. Rull sammen og server potetbåter ved siden av eller i selve rullen – slik de gjør i Hellas.
TIPS
Du kan gjøre denne oppskriften enklere ved å bruke ferdig brød. Prøv for eksempel tortillalefser av hvete, pitabrød eller naanbrød.