Ostekake med bær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ostekake med bær

3.8 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
201 planlagt
Ostekake med bær
Denne ostekaken er himmelsk! Pynt den med masse bær eller lag det norske flagget av blåbær og bringebær.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kjeksbunn

12 stk
Digestive kjeks
2 ts
Kanel
75 gr
Smeltet smør

Ostefyll

550 gr
Kremost
0.5 stk
Frø fra vaniljestang
3 stk
Egg
125 gr
Sukker

Topping

1 stk
Crème Fraiche
0.5 stk
Frø fra vaniljestang
3 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kjeksbunn: Forvarm ovnen til 180 grader. Kle bunn og sider av en 22 cm springform med bakepapir. Bruk litt smør for å feste bakepapiret til sidene av formen. Ha kjeks i en plastpose og knus til små smuler. Ha kjekssmulene i en bolle sammen med kanel og smeltet smør. Bland alt sammen og ha over i formen. Trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover kanten. Stek i 10 minutter.

Trinn 2

Ostefyll: Skru ovnen ned til 150 grader. Ha kremost, sukker og frøene fra 1/2 vaniljestang i en kjøkkenmaskin med k-visp. Miks godt sammen i noen minutter. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å skrape ned langs sidene av bollen. Miks alt godt sammen en siste gang.

Trinn 3

Hell ostefyllet i springformen. Stek kaken i 50-60 minutter. Lag topping mens kaken steker.

Trinn 4

Topping: Rør sammen creme fraiche, sukker og frø fra 1/2 vaniljestang.

Trinn 5

Kaken er ferdig når den «disser» men er fast når du beveger på springformen. Ta kaken ut av ovnen og hell over topping. Sett kaken kaldt i minst 4 timer eller natten over.

Server gjerne med hjemmerørte jordbær til.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/