Ostekake med bær
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kjeksbunn: Forvarm ovnen til 180 grader. Kle bunn og sider av en 22 cm springform med bakepapir. Bruk litt smør for å feste bakepapiret til sidene av formen. Ha kjeks i en plastpose og knus til små smuler. Ha kjekssmulene i en bolle sammen med kanel og smeltet smør. Bland alt sammen og ha over i formen. Trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover kanten. Stek i 10 minutter.
-
Trinn 2
Ostefyll: Skru ovnen ned til 150 grader. Ha kremost, sukker og frøene fra 1/2 vaniljestang i en kjøkkenmaskin med k-visp. Miks godt sammen i noen minutter. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å skrape ned langs sidene av bollen. Miks alt godt sammen en siste gang.
-
Trinn 3
Hell ostefyllet i springformen. Stek kaken i 50-60 minutter. Lag topping mens kaken steker.
-
Trinn 4
Topping: Rør sammen creme fraiche, sukker og frø fra 1/2 vaniljestang.
-
Trinn 5
Kaken er ferdig når den «disser» men er fast når du beveger på springformen. Ta kaken ut av ovnen og hell over topping. Sett kaken kaldt i minst 4 timer eller natten over.
Server gjerne med hjemmerørte jordbær til.