Fruktsalat med yoghurt og krydderlake
Disk opp med en frisk og deilig dessert, laget av sesongens frukt og bær. Denne oppskriften på fruktsalat med yoghurt og krydderlake er en slager!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag laken: Skrell en remse skall fra appelsinen (ca. 5 cm). Press saften. Ha saft, skall, vann, sukker og krydder i en gryte og kok opp. La trekke i 10 min og sil gjennom en finmasket sil.
-
Trinn 2
Skrell frukten og skjær i fine former. Legg i en skål og hell avkjølt lake over. La trekke i kjøleskapet noen timer før servering.
-
Trinn 3
Kok 2 dl vann i en kjele. Tilsett mandlene og kok i fem minutter. Hell av vannet og gni av skallet på mandlene. Grovhakk mandlene.
-
Trinn 4
Server marinert frukt med litt lake, yoghurt og hakkede mandler. Du kan også toppe med friske bær.
Prøv også