Sjokolademousse med mandarin og bær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Dessert med frukt og bær Sjokolademousse med mandarin og bær

Sjokolademousse med mandarin og bær

4.1 i snitt
Sjokolademousse med mandarin og bær
Sjokolademousse med frisk mandarin og bær. En populær dessert hos både små og store. Kan gjerne lages dagen i forveien.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Sjokolademousse

200 gr
Mørk sjokolade, minimum 60% kakao
30 gr
Smør (usaltet)
3 stk
Eggehviter
1 ss
Vaniljesukker
3 dl
Kremfløte
3 ss
Sukker

Klementin og bærsalat

8 stk
Klementin
1 kurv
Bringebær
1 kurv
Blåbær
0.5 dl
Vann
0.5 dl
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sjokolademousse: Knekk opp sjokoladen og smelt med smøret i en bolle i kokende vannbad. Bland sammen til en smidig saus. Tilsett eggeplommer og bland sammen. Avkjøl sausen til 30 grader. Stivpisk eggehviter med sukker i 5 minutter. Rør forsiktig sammen, men nok til at moussen blir smooth. Pisk kremfløten (ikke for mye) med vaniljesukker, og vend inn i sjokolademoussen.

  2. Trinn 2

    Fyll sjokolademoussen i pene porsjonsglass og sett moussen dekket med plastfolie i kjøleskap natten over slik at den stivner. Ved servering legges mandarin- og bærsalat på moussen.

  3. Trinn 3

    Mandarin og bærsalat: Skrell mandarinene med en kniv slik at du får med deg både skallet og det hvite skinnet. Skjær mandarinene i skiver på ca 1 cm, ta vekk eventuelle steiner og legg i en bolle med bringebær og blåbær. Kok opp sukker og vann og hell over fruktsalaten. Vend forsiktig og la salaten marinere et par timer før servering.