Sjokolademousse med mandarin og bær
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sjokolademousse: Knekk opp sjokoladen og smelt med smøret i en bolle i kokende vannbad. Bland sammen til en smidig saus. Tilsett eggeplommer og bland sammen. Avkjøl sausen til 30 grader. Stivpisk eggehviter med sukker i 5 minutter. Rør forsiktig sammen, men nok til at moussen blir smooth. Pisk kremfløten (ikke for mye) med vaniljesukker, og vend inn i sjokolademoussen.
-
Trinn 2
Fyll sjokolademoussen i pene porsjonsglass og sett moussen dekket med plastfolie i kjøleskap natten over slik at den stivner. Ved servering legges mandarin- og bærsalat på moussen.
-
Trinn 3
Mandarin og bærsalat: Skrell mandarinene med en kniv slik at du får med deg både skallet og det hvite skinnet. Skjær mandarinene i skiver på ca 1 cm, ta vekk eventuelle steiner og legg i en bolle med bringebær og blåbær. Kok opp sukker og vann og hell over fruktsalaten. Vend forsiktig og la salaten marinere et par timer før servering.