Riskrem med bær
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forberedelser: Start med å koke risgrøt dagen i forveien. Hvis du har rester etter julegrøten, bruker du det. Mål opp risen og skyll den i kaldt vann. Ha den i en kjele med vann og kok opp. La det koke forsiktig til vannet har kokt inn i risen.
-
Trinn 2
Hell på melk, sukker, splittet vaniljestang og salt, og kok opp under omrøring. Pass på at grøten ikke brenner seg i bunnen. La grøten småkoke i ca. 45 minutter til en jevn og passe tykk grøt.
-
Trinn 3
Hell den over i en bolle for nedkjøling. Fjern vaniljestangen. Dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskapet.
-
Trinn 4
Pisk fløten med sukker til en ikke for stiv krem. Pisk opp den kalde grøten med en håndmikser og vend inn kremen forsiktig for hånd. Vend tilslutt inn hakkede skåldede mandler (Se anbefalte oppskrifter under for fremgangsmåte). Server med lun bringebærsaus.
-
Trinn 5
Skogsbærsaus: Ha alle ingrediensene, bortsett fra potetmel, i en kjele og kok opp. La sausen koke i to minutter slik at saften kommer ut av bærene. Rør potetmel ut i litt kaldt vann og hell det i en tynn stråle i sausen under omrøring.
-
Trinn 6
Pass på at sausen ikke blir for tykk, den tykner også litt når den avkjøles. Server den nylaget mens den fremdeles er litt lun.
Skåldede mandler
Skåldede mandler får du ved å trekke mandler i kokvarmt vann i 30 sekunder, helle av vannet og ”smutte» skallet av mandlene med fingrene.