Pavlova med myntekrem og bær

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 140 grader varmluft.
For å lage marengs: Smør en stor, ren bolle med sitronsaft. Ha i eggehvitene og salt. Pisk i ca. 2 minutter til eggehviten blir luftig.
Tilsett så sukker litt etter litt under kraftig pisking. Pisk i rundt 7 minutter til en luftig og stiv marengs. Tilsett maisstivelse og pisk et minutt til.
-
Trinn 2
Steking av pavlovabunnen: Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre marengsen utover. Marengsen bør være ca. 3 cm høy.
Stek marengsen i 1,5 time til den blir hard på utsiden og myk på innsiden.
Avkjøl marengsen. Gjerne natten over i ovnen med døren åpen for å slippe ut fukt.
Tips! Marengsen kan stekes dagen før for best resultat.
-
Trinn 3
For å lage eggekremen: Ha eggeplommer, maisennastivelse og 1 dl melk i en bolle. Pisk godt slik at maisennastivelsen blir blandet inn.
Kok opp 4 dl melk og sukker under omrøring til kokepunktet. Gjerne med en slikkepott.
Rør godt i eggeblandingen samtidig som du sper i den varme melken med vanilje.
Hell så tilbake alt innholdet i kjelen og kok opp mens du rører kraftig. Kremen skal ikke koke, men rør til kremen tykner. Det kan ta litt tid.
Legg gelatinplaten i kaldt vann i tre minutter. Klem så vannet av gelatinplaten og ha i den varme kremen. Rør godt til hele platen er oppløst.
Legg plastfolie på toppen av kremen for å unngå snerk og sett kaldt. Gjerne over natten i kjøleskap.
-
Trinn 4
For å ferdigstille myntekremen: Pisk krem av fløte og tilsett hakket mynte. Vend sammen med den tykke eggekremen.
-
Trinn 5
Bre kremen over pavlovabunnen og pynt med friske bær.