Hopp til innhold

Pavlova med bær og chantillykrem

4.0 i snitt
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
7 ingredienser
254 planlagt
Pavlova med bær og chantillykrem
Denne enkle pavlovaen er toppet med bær og en spennende ny krem. Dessertklassikeren er oppkalt etter en russisk ballettdanserinne.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Marengs

4 stk
Eggehviter
3 dl
Sukker
0.5 ts
Bakepulver

Krem og bær

3 dl
Kremfløte
300 gr
Bringebær
100 gr
Jordbær
100 gr
Blåbær

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker og pisk dette inn i eggehvitene til marengsen danner topper (ca. 10 min).

Trinn 2

Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt ut 6–8 kaker på en stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen, først ved 175 °C i 10 minutter og deretter ved 150 °C i ca. 50 minutter.

Trinn 3

Pynt kaken med pisket krem og bær like før servering. Lag ev. bærsaus og bland inn de friske bærene før den anrettes på kaken.