Hopp til innhold

Riskrem med aprikos og appelsin

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
68 planlagt
Riskrem med aprikos og appelsin

Dessertvarianten av risengrynsgrøt! Med aprikos, appelsin, pære, kanel og rosiner vil denne riskremen falle i smak hos både store og små middagsgjester.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Risotto

80 gr
Risotto
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
4 dl
Helmelk
50 gr
Tørkede aprikoser
50 gr
Pære
1 ts
Malt kanel
40 gr
Rosiner

Krem

40 gr
Sukker
2 dl
Kremfløte
0.3 stk
Appelsin

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Skyll risen godt i kaldt vann. Ha ris og vann i en kjele og kok langsomt til vannet er absorbert. Tilsett melk og kok under omrøring i 10 minutter. Tilsett deretter aprikos og pære i terninger sammen med rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok videre til risen er mør, men fast.

Trinn 3

Pisk fløten luftig

Trinn 4

Rør inn sukker og appelsinsaft og trekk kjelen til side. Vend inn pisket krem og ha i kopper.