Riskrem med aprikos og appelsin | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Riskrem med aprikos og appelsin

5.0 i snitt
Riskrem med aprikos og appelsin
Dessertvarianten av risengrynsgrøt! Med aprikos, appelsin, pære, kanel og rosiner vil denne riskremen falle i smak hos både store og små middagsgjester.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Risotto

80 gr
Risotto
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
4 dl
Helmelk
50 gr
Tørkede aprikoser
50 gr
Pære
1 ts
Malt kanel
40 gr
Rosiner

Krem

40 gr
Sukker
2 dl
Kremfløte
0.3 stk
Appelsin

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

  2. Trinn 2

    Skyll risen godt i kaldt vann. Ha ris og vann i en kjele og kok langsomt til vannet er absorbert. Tilsett melk og kok under omrøring i 10 minutter. Tilsett deretter aprikos og pære i terninger sammen med rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok videre til risen er mør, men fast.

  3. Trinn 3

    Pisk fløten luftig

  4. Trinn 4

    Rør inn sukker og appelsinsaft og trekk kjelen til side. Vend inn pisket krem og ha i kopper.