Riskrem med aprikos og appelsin
Dessertvarianten av risengrynsgrøt! Med aprikos, appelsin, pære, kanel og rosiner vil denne riskremen falle i smak hos både store og små middagsgjester.
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
0
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 2
Skyll risen godt i kaldt vann. Ha ris og vann i en kjele og kok langsomt til vannet er absorbert. Tilsett melk og kok under omrøring i 10 minutter. Tilsett deretter aprikos og pære i terninger sammen med rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok videre til risen er mør, men fast.
-
Trinn 3
Pisk fløten luftig
-
Trinn 4
Rør inn sukker og appelsinsaft og trekk kjelen til side. Vend inn pisket krem og ha i kopper.
Prøv også