Riskrem med mandler og skogsbærsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Dessert med frukt og bær Riskrem med mandler og skogsbærsaus

Riskrem med mandler og skogsbærsaus

4.4 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
14 ingredienser
291 planlagt
Riskrem med mandler og skogsbærsaus
En uimotståelig god riskrem med rød saus er julens høydepunkt for mange. Lag risengrynsgrøt dagen i forveien eller bruk rester fra julelunsjen, og topp den med en deilig hjemmelaget saus!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Riskrem

1.5 dl
Grøtris
5 dl
Melk
1 stk
Vaniljestang
4 dl
Kremfløte
2 ss
Sukker
2 dl
Vann
0.3 ts
Salt

Skollede mandler

2 dl
Mandler

Skogsbærsaus

4 dl
Frosne skogsbær
1 stk
Kanelstang
1 stk
Vaniljestang
2 ts
Potetmel
1.5 dl
Vann
1.5 dl
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Risgrøt: Kok risgrøt dagen i forveien. Mål opp ønsket mengde ris og skyll i kaldt vann. Ha i en kjele med vann og kok forsiktig til vannet er absorbert i risen.

Kok opp melken i en egen kjele. Hell på varm melk, splittet og utskrapet vaniljestang med frøene, salt og sukker. Kok opp under omrøring. Pass på at grøten ikke brenner seg. La grøten trekke/putre på svak varme i ca. 45 min. til det blir en jevn homogen grøt. Hell den over i en bolle.

Dryss grøten med litt sukker slik at det ikke blir snerk eller dekk den til med plastfilm.
Sett grøten i kjøleskap til avkjøling neste dag.

Trinn 2

Riskrem: Pisk fløte med sukker. Pass på så den ikke blir overpisket. Visp opp grøten som har stått til kjøling med en håndmikser eller for hånd. Vend forsiktig inn kremen. Bland til slutt inn grovhakkede, skåldede mandler. Riskremen anrettes i en bolle med lun skogsbærsaus til.

Trinn 3

Skogsbærsaus: Ha alle ingrediensene i en kjele, utenom fra potetmel, og kok opp. La koke i 2 minutter til saften kommer ut av bærene. Bland potetmel i litt kaldt vann. Hell i en tynn stråle under omrøring for å jevne ut sausen. Pass på at sausen ikke blir for tykk, den tykner litt når den avkjøles. Server nylaget mens den fremdeles er litt lunken.

Trinn 4

Skåldede mandler: Kok opp en kjele med vann. Ha mandlene i det varme vannet, og sett til side til skallet løsner lett – ca. 15 minutter. Hell av vannet og klem mandlene ut av skallet. La mandlene tørke på et rent kjøkkenhåndkle i 1–2 døgn.

TIPS

Risgrøten må kokes dagen før. Mandlene kan skåldes, smuttes og hakkes dagen før. Skogsbærsausen kan lages dagen før og varmes litt ved servering. Riskremen kan blandes noen timer før servering og settes kaldt.