Hopp til innhold

Panna cotta med klementin og mandler

3.4 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
80 planlagt
Panna cotta med klementin og mandler

En frisk panna cotta med smak av klementin. Sitrusfrukten er perfekt å bruke i desserter for en syrlig vri. Husk å sette av nok tid til avkjøling.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 stk
Gelatin
1 stk
Vaniljestang
1 stk
Kanelstang
5 dl
Kremfløte
1 ss
Klementin, finrevet skall
1 dl
Sukker

Sirup

8 stk
Klementiner
2 dl
Sukker

Karamellmandler

100 gr
Mandler
1 dl
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann til de blir myke. Klem ut vannet. 

Trinn 2

Del vaniljestangen på langs og skrap forsiktig ut frøene. Varm fløte og sukker. Tilsett vaniljefrø, den splittede vaniljestangen og kanelstang. La trekke på medium varme i ti minutter, før du tar ut vaniljestang og kanelstang. Kok forsiktig opp. 

Trinn 3

Smelt gelatinplatene i fløten og bland godt. Tilsett finrevet klementinskall.  Kjøl ned noen minutter. Sil blandingen over i porsjonsformer. Sett kjølig til panna cottaen stivner, minimum 4 timer. 

Trinn 4

Lag sirup: Press saften av klementinene. Kok opp klementinsaft og sukker til sirup. Den er ferdig når boblene på overflaten glinser og er store. 

Trinn 5

Smelt sukker i en panne. Hakk mandler og bland i sukkeret. Spre utover et bakepapir. La kjøles ned. Finhakk mandlene når den har stivnet. Server panna cotta med karamellmandler og klementinsirup.

TIPS!

Dersom du har dårlig tid, kan du gjerne lage panna cottaen dagen i forveien og la stå i kjøleskapet natten over.