Hjemmelaget karamellpudding | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hjemmelaget karamellpudding

4.2 i snitt
Tidsbruk 180 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
6 ingredienser
25 planlagt
Hjemmelaget karamellpudding
Du trenger både tid – og mange egg – for å lage denne flotte juledesserten, men så blir resultatet til gjengjeld fløyelsmykt og veldig, veldig godt.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Karamellpudding

1 l
Melk
9 stk
Egg
2 dl
Sukker

Lettpisket vaniljefløte

3 dl
Kremfløte
1 stk
Vaniljestang, eller vaniljesukker
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Ha 2 dl sukker i en stekepanne og smelt sukkeret på medium pluss varme. La sukkeret karamelliseres til nøttebrun farge. Hell karamellen over i brødformen og vend karamellen rundt i formen slik at bunnen og halve sidene dekkes.

Trinn 2

Kok opp halvparten av melken med sukker og utskrapt vaniljestang. (De utskrapte frøene bruker vi i kremen.) Rør slik at sukkeret løses opp.

Trinn 3

Finn fram en brødform som rommer 2 liter eller porsjonsformer á ca 2 dl. Still stekeovnen på 120 °C, over- og undervarme. Sett inn en dyp langpanne fylt ¾ full med varmt vann.

Trinn 4

Visp sammen eggene i en bolle og pisk inn først den kalde, så den kokende melken. Slik oppnås riktig temperatur på blandingen. Sil blandingen over i den karamelliserte brødformen og sett formen i vannbadet i ovnen. Bak ved 120 °C i ca 1 ½ time til puddingen er stivnet. Det sjekker du ved å stikke en liten kniv igjennom karamellpuddingen i midten av formen. Pipler det fram klar karamellvæske er puddingen ferdig. Kommer det grå melkefarget væske må puddingen steke lengre.

Trinn 5

Avkjøl karamellpuddingen på benken i en time før den settes natten over i kjøleskap for å stivne og sette seg. Ved servering skjærer du ned langs kantene på brødformen og hvelver formen over på et dypt fat. Det pleier å være nok karamellsaus i bunnen av formen.

Trinn 6

Vaniljefløte: Ha kremfløte, sukker og frøene fra en vaniljestang i en piskebolle. Pisk til fløyelslett krem. Pass på at den ikke blir for stiv – lettpisket krem smaker så mye bedre!