Panna cotta med syltede plommer
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place Panna cotta: Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 10 minutter.
-
Trinn 2
Kok opp 3/10 av fløten med 2/3 av sukkeret og splittet vaniljestang. Ta fløten fra varmen, vri opp gelatinen og rør den inn i den varme fløten.
-
Trinn 3
Hell den varme blandingen over i resten av den kalde fløten, rør godt. Skrap ut vaniljefrøene og bland det med røren.
-
Trinn 4
Sil røren. Hell i serveringsglass og la det stivne i kjøleskapet i minimum 4 timer.
-
Trinn 5
Mise en place syltede plommer: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 6
Ha resten av sukkeret i en tykkbunnet kjele og smelt på middels varme uten å røre.
-
Trinn 7
Når sukkeret har blitt brunt, ha i eplejuice og småkok videre under lokk til karamellen har løst seg opp. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stangen og frøene i kjelen og rør det inn sammen med honning og kanel. Kok det inn til en sirup. Ta ut vaniljestangen. Rør inn eplecidereddik til slutt.
-
Trinn 8
Hell den varme sirupen over plommene og la det trekke på svak varme i ca. 30 minutter.
-
Trinn 9
Fordel de syltede plommene i glassene med panna cotta. Hvis plommene ikke er helt modne kan det være lurt å trekke dem i ovnen på 70°C i ca. 30 minutter.