Panna cotta med gelé | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Panna cotta med gelé

Ingen vurderinger
Tidsbruk 1440 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
Panna cotta med gelé
Panna cotta med gelé i flaggets farger er perfekt til festdagene i mai eller til andre anledninger. Nyt synet og smaken av en dessert i rødt, hvitt og blått.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Rød gelé

200 gr
Bringebær
5 ss
Sukker
6 plate
Gelatin
6 plate
Gelatin

Panna cotta

6 stk
Gelatinplater
4 dl
Kremfløte
2 dl
Melk
170 gr
Sukker

Blå gelé

200 gr
Blåbær, frosne eller friske
5 dl
Vann
5 ss
Sukker
6 stk
Gelatinplater

Slik gjør du

Trinn 1

Lag rød gele: Mos bringebærene. Ha moste bringebær, vann og sukker i en gryte. Kok opp. Sil av bringebærblandingen og mål opp 5 dl. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Vri opp og smelt ned i bringebærsaften. Hell blandingen i en ringform (kakeform med hull i midten). Sett kjølig til den stivner.

Trinn 2

Lag panna cotta: Ha sukker, melk og kremfløte i en gryte. Kok forsiktig opp. Når sukkeret har løst seg opp tar du gryten av platen. Legg gelatinplatene i bløt i fem minutter. Vri opp og la dem løses opp i pannacottamiksen. La stå på benken til panna cottaen er romtemperert, men ikke stivnet. Hell forsiktig pannacottamiksen over geléen i formen. Dekk til og sett kjølig til den har stivnet.

Trinn 3

Lag blå gelé på samme måte som bringebærgelé. Men husk å avkjøle geléen litt før du heller den på toppen av pannacottaen, ellers vil alt smelte. Sett kjølig til den er stivnet.

Trinn 4

Dypp formen raskt i varmt vann før du velter den over på et fat. Fyll hulrommet på pannacottakransen med friske jordbær, bringebær og blåbær. 

 

Tips: Synes du dette ble et litt for stort prosjekt, kan denne desserten også lages i porsjonsglass. Litt lettere, men like fint!