Panna cotta med gelé
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag rød gele: Mos bringebærene. Ha moste bringebær, vann og sukker i en gryte. Kok opp. Sil av bringebærblandingen og mål opp 5 dl. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Vri opp og smelt ned i bringebærsaften. Hell blandingen i en ringform (kakeform med hull i midten). Sett kjølig til den stivner.
-
Trinn 2
Lag panna cotta: Ha sukker, melk og kremfløte i en gryte. Kok forsiktig opp. Når sukkeret har løst seg opp tar du gryten av platen. Legg gelatinplatene i bløt i fem minutter. Vri opp og la dem løses opp i pannacottamiksen. La stå på benken til panna cottaen er romtemperert, men ikke stivnet. Hell forsiktig pannacottamiksen over geléen i formen. Dekk til og sett kjølig til den har stivnet.
-
Trinn 3
Lag blå gelé på samme måte som bringebærgelé. Men husk å avkjøle geléen litt før du heller den på toppen av pannacottaen, ellers vil alt smelte. Sett kjølig til den er stivnet.
-
Trinn 4
Dypp formen raskt i varmt vann før du velter den over på et fat. Fyll hulrommet på pannacottakransen med friske jordbær, bringebær og blåbær.
Tips: Synes du dette ble et litt for stort prosjekt, kan denne desserten også lages i porsjonsglass. Litt lettere, men like fint!