Panna Cotta av rømme med multer | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Pudding og gele Panna Cotta av rømme med multer

Panna Cotta av rømme med multer

3.2 i snitt
Panna Cotta av rømme med multer
Spar tid, join the party! Panna cottaen lages en dag før og står ferdig stivnet i kjøleskapet. Legg på en skje rørte multer ved servering og mandelkjeksene som du har stekt dagen i forveien og oppbevart i boks.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Panna Cotta

5 stk
Gelatinplater
2 dl
Fløte
1 stk
Vaniljestang
3 dl
Seterrømme
4 dl
Melk
150 gr
Sukker

Mandelkjeks

2 stk
Eggehvite
50 gr
Mandelflak
100 gr
Melis
100 gr
Hvetemel

Rørte multer

300 gr
Multer, tinte
100 gr
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Legg gelatinplaten i kaldt vann for å bløtes opp.

  2. Trinn 2

    Sil av vannet på den utbløtede gelatinen og smelt den i den varme vaniljefløten. La fløten avkjøles i 10 minutter og tilsett rømme og melk.

  3. Trinn 3

    Kok opp fløte med sukker og vaniljestang som er delt i to på langs og frøene er skrapet ut. Bruk selvfølgelig frøene og stangen som smakstilsetter.

  4. Trinn 4

    Fordel panna cottasmeten likt i porsjonsglass. Sett glassene kaldt natten over, slik at de stivner. Konsistensen på panna cotta skal være litt dissete.

  5. Trinn 5

    Rørte multer: Rør sukkeret inn i multene et par minutter til sukkeret løser seg opp og anrett på toppen av panna cottaen.

  6. Trinn 6

    Mandelkjeks: Bland sammen eggehvite, melis og hvetemel til en slags tykk pannekakerøre.

  7. Trinn 7

    Pensle den i 1-2 millimeters tykkelse på bakepapir og dryss med mandelflak.

  8. Trinn 8

    Stek kjeksene ved 180 grader over og undervarme i 6 minutter til de er lysebrune. Avkjøles på rist.

Tips!

Du kan også støpe panne cottaen i porsjonsformer som er sprayet med litt sprayfett for å få panna cottaen lett ut av formen og over på tallerken.