Panna Cotta av rømme med multer
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg gelatinplaten i kaldt vann for å bløtes opp.
-
Trinn 2
Sil av vannet på den utbløtede gelatinen og smelt den i den varme vaniljefløten. La fløten avkjøles i 10 minutter og tilsett rømme og melk.
-
Trinn 3
Kok opp fløte med sukker og vaniljestang som er delt i to på langs og frøene er skrapet ut. Bruk selvfølgelig frøene og stangen som smakstilsetter.
-
Trinn 4
Fordel panna cottasmeten likt i porsjonsglass. Sett glassene kaldt natten over, slik at de stivner. Konsistensen på panna cotta skal være litt dissete.
-
Trinn 5
Rørte multer: Rør sukkeret inn i multene et par minutter til sukkeret løser seg opp og anrett på toppen av panna cottaen.
-
Trinn 6
Mandelkjeks: Bland sammen eggehvite, melis og hvetemel til en slags tykk pannekakerøre.
-
Trinn 7
Pensle den i 1-2 millimeters tykkelse på bakepapir og dryss med mandelflak.
-
Trinn 8
Stek kjeksene ved 180 grader over og undervarme i 6 minutter til de er lysebrune. Avkjøles på rist.
Tips!
Du kan også støpe panne cottaen i porsjonsformer som er sprayet med litt sprayfett for å få panna cottaen lett ut av formen og over på tallerken.