Hopp til innhold

Panna Cotta av rømme med multer

3.7 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
42 planlagt
Panna Cotta av rømme med multer

Spar tid, join the party! Panna cottaen lages en dag før og står ferdig stivnet i kjøleskapet. Legg på en skje rørte multer ved servering og mandelkjeksene som du har stekt dagen i forveien og oppbevart i boks.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Panna Cotta

5 stk
Gelatinplater
2 dl
Fløte
1 stk
Vaniljestang
3 dl
Seterrømme
4 dl
Melk
150 gr
Sukker

Mandelkjeks

2 stk
Eggehvite
50 gr
Mandelflak
100 gr
Melis
100 gr
Hvetemel

Rørte multer

300 gr
Multer, tinte
100 gr
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Legg gelatinplaten i kaldt vann for å bløtes opp.

Trinn 2

Sil av vannet på den utbløtede gelatinen og smelt den i den varme vaniljefløten. La fløten avkjøles i 10 minutter og tilsett rømme og melk.

Trinn 3

Kok opp fløte med sukker og vaniljestang som er delt i to på langs og frøene er skrapet ut. Bruk selvfølgelig frøene og stangen som smakstilsetter.

Trinn 4

Fordel panna cottasmeten likt i porsjonsglass. Sett glassene kaldt natten over, slik at de stivner. Konsistensen på panna cotta skal være litt dissete.

Trinn 5

Rørte multer: Rør sukkeret inn i multene et par minutter til sukkeret løser seg opp og anrett på toppen av panna cottaen.

Trinn 6

Mandelkjeks: Bland sammen eggehvite, melis og hvetemel til en slags tykk pannekakerøre.

Trinn 7

Pensle den i 1-2 millimeters tykkelse på bakepapir og dryss med mandelflak.

Trinn 8

Stek kjeksene ved 180 grader over og undervarme i 6 minutter til de er lysebrune. Avkjøles på rist.

Tips!

Du kan også støpe panne cottaen i porsjonsformer som er sprayet med litt sprayfett for å få panna cottaen lett ut av formen og over på tallerken.