Sjokolademousse med smak av jul | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Mousse og fromasj Sjokolademousse med smak av jul

Sjokolademousse med smak av jul

3.7 i snitt
Sjokolademousse med smak av jul
Prøv vår luftige sjokolademousse med smak av jul, toppet med klementin og mandelkjeks. Sjokolademoussen kan lages to dager før og oppbevares tett i kjøleskap.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

200 gr
Mørk sjokolade
3 stk
Eggeplommer
3 stk
Eggehviter
3 dl
Kremfløte
1 ss
Vaniljesukker
4 stk
Klementiner
2 ss
Smør (usaltet)
3 ss
Sukker

Mandelkjeks

1 ss
Fløte
0.5 ss
Melk
35 gr
Mandelflak (ev. hakkede mandler)
40 gr
Smør, usaltet
3 ts
Hvetemel
150 gr
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Knekk opp sjokoladen. Smelt sjokolade og smør over vannbad. Bland sammen til en smidig saus. Bland inn eggeplommer. Avkjøl til 30 grader.

  2. Trinn 2

    Stivpisk eggehviter med sukker i 5 minutter. Vend eggehviten i sjokoladeblandingen, og rør forsiktig til moussen er godt blandet.

  3. Trinn 3

    Pisk kremfløte og vaniljesukker til myk krem, og vend inn i sjokolademoussen. Fyll moussen i porsjonsglass. Dekk glassene med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten for å stivne.

  4. Trinn 4

    Lag mandelkjeks: Varm ovnen til 180 grader. Kok opp smør, fløte og melk i en gryte. Bland hvetemel, sukker og mandelflak, og ha i gryten. Bland alt sammen til en jevn masse.

  5. Trinn 5

    Ha mandelmassen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en halv spiseskje med masse pr kjeks. Mandelkjeksene flyter lett utover, så passe på at de ikke står for tett.

  6. Trinn 6

    Stek mandelkjeksene midt i ovnen i ca. 10 minutter til flakene er brune. Avkjøl på stekebrett og oppbevar i en tett boks.

  7. Trinn 7

    Skrell klemtinene og ta bort det hvite. Skjær opp biter av klemtiner.

  8. Trinn 8

    Server sjokolademoussen med biter av klementin og mandelkjeks.

TIPS!

Mandelkjeksen kan lages 2 uker før, og oppbevares i tett boks. De er flotte julekaker også.