Sjokolademousse med smak av jul
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Knekk opp sjokoladen. Smelt sjokolade og smør over vannbad. Bland sammen til en smidig saus. Bland inn eggeplommer. Avkjøl til 30 grader.
-
Trinn 2
Stivpisk eggehviter med sukker i 5 minutter. Vend eggehviten i sjokoladeblandingen, og rør forsiktig til moussen er godt blandet.
-
Trinn 3
Pisk kremfløte og vaniljesukker til myk krem, og vend inn i sjokolademoussen. Fyll moussen i porsjonsglass. Dekk glassene med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten for å stivne.
-
Trinn 4
Lag mandelkjeks: Varm ovnen til 180 grader. Kok opp smør, fløte og melk i en gryte. Bland hvetemel, sukker og mandelflak, og ha i gryten. Bland alt sammen til en jevn masse.
-
Trinn 5
Ha mandelmassen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en halv spiseskje med masse pr kjeks. Mandelkjeksene flyter lett utover, så passe på at de ikke står for tett.
-
Trinn 6
Stek mandelkjeksene midt i ovnen i ca. 10 minutter til flakene er brune. Avkjøl på stekebrett og oppbevar i en tett boks.
-
Trinn 7
Skrell klemtinene og ta bort det hvite. Skjær opp biter av klemtiner.
-
Trinn 8
Server sjokolademoussen med biter av klementin og mandelkjeks.
TIPS!
Mandelkjeksen kan lages 2 uker før, og oppbevares i tett boks. De er flotte julekaker også.