Dronning Mauds dessert med svisker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Mousse og fromasj Dronning Mauds dessert med svisker

Dronning Mauds dessert med svisker

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
Dronning Mauds dessert med svisker
Dronning Mauds dessert ble opprinnelig laget til kongeparets besøk i Haugesund i 1906 – og ble raskt populær. Her har den deilige desserten fått selskap av svisker.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Sviskemarinade

250 gr
Stenfrie svisker
3 dl
Eplemost
1 stk
Appelsin
2 ss
Sukker

Dronning Mauds dessert

5 stk
Egg
5 ss
Sukker
7 plate
Gelatin
1 dl
Sviskemarinade
5 dl
Kremfløte
202 gr
Mørk sjokolade

Slik gjør du

Trinn 1

Lag marinerte svisker: Riv det ytterste skallet av appelsinen med rivjern. Press saften ut av appelsinen. Kok opp eplemost sammen med appelsinsaft, revet appelsinskall og sukker. Ha i svisker og kok opp.

Trinn 2

La sviskene marinere i laken natten over i kjøleskap. 1 dl av sviskemarinaden brukes i fromasjen istedenfor portvin, som ble brukt i den opprinnelige oppskriften på Dronning Mauds fromasj. Resten serveres kald til fromasjen.

Trinn 3

Lag fromasjen: Pisk egg og sukker i 5 minutter til eggedosis. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Pisk kremfløte og sett til side.

Trinn 4

Varm opp sviskemarinaden til 60 grader. Press ut vannet av gelatinen og smelt den i den varme sviskemarinaden. Bland marinade med gelatin inn i eggedosisen.

Trinn 5

Vend inn kremfløten i eggedosisen til en jevn krem. Til slutt blandes marinade med gelatin inn i eggedosisen

Trinn 6

Finriv sjokolade. Legg lagvis fromasjkrem og revet sjokolade i en brødform, glassbolle eller en annen form du ønsker å bruke. Legg til sammen tre til fem lag med sjokolade og fromasj.

Trinn 7

Sett fromasjen i kjøleskap natten over for å stivne. Serveres med marinerte svisker.

Trinn 8

Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.