Dronning Mauds dessert med svisker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag marinerte svisker: Riv det ytterste skallet av appelsinen med rivjern. Press saften ut av appelsinen. Kok opp eplemost sammen med appelsinsaft, revet appelsinskall og sukker. Ha i svisker og kok opp.
-
Trinn 2
La sviskene marinere i laken natten over i kjøleskap. 1 dl av sviskemarinaden brukes i fromasjen istedenfor portvin, som ble brukt i den opprinnelige oppskriften på Dronning Mauds fromasj. Resten serveres kald til fromasjen.
-
Trinn 3
Lag fromasjen: Pisk egg og sukker i 5 minutter til eggedosis. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Pisk kremfløte og sett til side.
-
Trinn 4
Varm opp sviskemarinaden til 60 grader. Press ut vannet av gelatinen og smelt den i den varme sviskemarinaden. Bland marinade med gelatin inn i eggedosisen.
-
Trinn 5
Vend inn kremfløten i eggedosisen til en jevn krem. Til slutt blandes marinade med gelatin inn i eggedosisen
-
Trinn 6
Finriv sjokolade. Legg lagvis fromasjkrem og revet sjokolade i en brødform, glassbolle eller en annen form du ønsker å bruke. Legg til sammen tre til fem lag med sjokolade og fromasj.
-
Trinn 7
Sett fromasjen i kjøleskap natten over for å stivne. Serveres med marinerte svisker.
Tips!
Både fromasjen og de marinerte sviskene kan lages dagen i forveien. -
Trinn 8
Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften