Krydderkokte pærer med vaniljeis | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Krydderkokte pærer med vaniljeis

3.6 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
53 planlagt
Krydderkokte pærer med vaniljeis

Smaken av vanilje og krydrede pærer er helt nydelig. Det beste med retten er at du kan lage den mange dager i forveien.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Krydderkokte pærer

8 stk
Harde pærer
0.5 l
Eplemost
4 stk
Kanelstenger
10 stk
Nellikspiker
10 stk
Sorte pepperkorn
2 ts
Malt kardemomme
2 stk
Vaniljestenger
1 stk
Sitron, finrevet skall og saft
0.5 l
Vann
200 gr
Sukker

Vaniljeis

5 stk
Eggeplommer
2 stk
Vaniljestenger, kun frøene (stengene brukes i krydderlaken til pærene)
4 dl
Kremfløte
1 dl
Sukker
0.5 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Krydderkokte pærer: Skrell pærer og del i fire. Fjern kjernehuset. Legg pærene i en kjele med resten av ingrediensene og dekk med en ren klut. Kok opp og la koke i 4 minutter til de så vidt er møre. Pærene oppbevares i laken natten over i kjøleskap slik at smaken setter seg.

Trinn 2

Vaniljeis: Pisk eggeplommer med håndmikser eller i en kjøkkenmaskin. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en kniv. Restene av stengene brukes i krydderlaken til pærene. Ha sukker, vann og vaniljefrø i en kjele og kok opp.

Når sukkerlaken seig er den ferdig. Hell laken i en tynn stråle over eggeplommene mens du pisker på maksimal hastighet. Pisk eggedosisen i 5 minutter til den blir avkjølt og blir luftig. Pisk kremfløten til krem. Ikke pisk fløten for stiv.

Vend pisket fløte med vaniljeeggedosisen og fyll massen i en brødform eller annen passende form. Fryses til is natten over.

Trinn 3

Server krydderkokte pærer med hjemmelaget vaniljeis og litt av den deilige krydderlaken.

TIPS

Pærene kan kokes flere dager i forveien og oppbevares i glass med laken i kjøleskapet. Vaniljeisen kan lages en måned før servering og dekkes godt med plass for at isen ikke skal ta smak av fryseren