Krydderkokte pærer med vaniljeis

Smaken av vanilje og krydrede pærer er helt nydelig. Det beste med retten er at du kan lage den mange dager i forveien.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Krydderkokte pærer: Skrell pærer og del i fire. Fjern kjernehuset. Legg pærene i en kjele med resten av ingrediensene og dekk med en ren klut. Kok opp og la koke i 4 minutter til de så vidt er møre. Pærene oppbevares i laken natten over i kjøleskap slik at smaken setter seg.
-
Trinn 2
Vaniljeis: Pisk eggeplommer med håndmikser eller i en kjøkkenmaskin. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en kniv. Restene av stengene brukes i krydderlaken til pærene. Ha sukker, vann og vaniljefrø i en kjele og kok opp.
Når sukkerlaken seig er den ferdig. Hell laken i en tynn stråle over eggeplommene mens du pisker på maksimal hastighet. Pisk eggedosisen i 5 minutter til den blir avkjølt og blir luftig. Pisk kremfløten til krem. Ikke pisk fløten for stiv.
Vend pisket fløte med vaniljeeggedosisen og fyll massen i en brødform eller annen passende form. Fryses til is natten over.
-
Trinn 3
Server krydderkokte pærer med hjemmelaget vaniljeis og litt av den deilige krydderlaken.
TIPS
Pærene kan kokes flere dager i forveien og oppbevares i glass med laken i kjøleskapet. Vaniljeisen kan lages en måned før servering og dekkes godt med plass for at isen ikke skal ta smak av fryseren