Sjokolademoussekake
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 grader. Kle en 20 cm rund springform med bakepapir både i bunnen av formen og langs sidene.
-
Trinn 2
Blend kjeks og peanøtter til sandkonsistens. Tilsett smeltet margarin/smør og bland alt godt sammen. Trykk kjekssmulene ned i bunnen av formen og stek i 10 minutter.
-
Trinn 3
Varm opp melk og sukker i en kjele til kokepunktet. Trekk kjelen av varmen og tilsett gelatinplatene. Husk å klemme vannet ut av gelatinplatene før du tilsetter dem. Rør godt sammen. Hell den varme melken over hakket sjokolade og la stå i 2 minutter før du rører alt godt sammen med en visp. Rør inn salt.
-
Trinn 4
Fyll en stor bolle med kaldt vann og legg gelatinplatene i. La dem ligge i vannet i 10 minutter.
-
Trinn 5
Pisk kremfløten til myk krem og bland sammen med sjokoladeblandingen. Rør alt godt sammen. Hell moussen, som er ganske flytende, i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i 4 timer eller natten over. 1 time før du skal ta kaken ut av formen så setter du den i fryseren. Da er det lettere å få fine kanter på kaken. Etter 1 time i fryseren så løsner du forsiktig kantene på formen. Dra av bakepapiret som er på siden av kaken og plasser kaken på et fat.
-
Trinn 6
Pynt med friske bringebær og sitronmelisse. Dryss litt melis over til slutt.