Sjokolademoussekake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sjokolademoussekake

4.3 i snitt
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
13 ingredienser
97 planlagt
Sjokolademoussekake
En vanvittig god sjokolademoussekake på en kjeksbunn med peanøtter – pyntet med bringebær, mynteblader og melisdryss. Lekker og deilig!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjeksbunn

10 stk
Digestivekjeks
100 gr
Salte peanøtter
4 ss
Smør

Sjokolademousse

4 stk
Gelatinplater
2 dl
Melk
200 gr
Lys kokesjokolade
100 gr
Mørk kokesjokolade
4 dl
Kremfløte
1 ss
Sukker
1 klype
Salt

Pynt

2 ss
Melis
375 gr
Friske bringebær
1 potte
Sitronmelisse

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 grader. Kle en 20 cm rund springform med bakepapir både i bunnen av formen og langs sidene.

Trinn 2

Blend kjeks og peanøtter til sandkonsistens. Tilsett smeltet margarin/smør og bland alt godt sammen. Trykk kjekssmulene ned i bunnen av formen og stek i 10 minutter.

Trinn 3

Varm opp melk og sukker i en kjele til kokepunktet. Trekk kjelen av varmen og tilsett gelatinplatene. Husk å klemme vannet ut av gelatinplatene før du tilsetter dem. Rør godt sammen. Hell den varme melken over hakket sjokolade og la stå i 2 minutter før du rører alt godt sammen med en visp. Rør inn salt.

Trinn 4

Fyll en stor bolle med kaldt vann og legg gelatinplatene i. La dem ligge i vannet i 10 minutter.

Trinn 5

Pisk kremfløten til myk krem og bland sammen med sjokoladeblandingen. Rør alt godt sammen. Hell moussen, som er ganske flytende, i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i 4 timer eller natten over. 1 time før du skal ta kaken ut av formen så setter du den i fryseren. Da er det lettere å få fine kanter på kaken. Etter 1 time i fryseren så løsner du forsiktig kantene på formen. Dra av bakepapiret som er på siden av kaken og plasser kaken på et fat.

Trinn 6

Pynt med friske bringebær og sitronmelisse. Dryss litt melis over til slutt.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/