Pasta al limone med scampi

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vask sitronen godt. Bruk et zestjern eller en grønnsaksskreller til å skjære tynne remser av det gule sitronskallet. Har du brukt grønnsaksskreller til skallet, skjæres skallet i fine og tynne strimler. Bruker du zestjern har du allerede gjort jobben. Legg til side. Press ut 2 ss sitronsaft.
-
Trinn 2
Skrell rå scampi og riv parmesan. Sett til side. Kok spagetti i lettsaltet vann til den er nesten ferdig. Ta vare på pastavannet.
-
Trinn 3
Ha fløten i en gryte. Tilsett halvparten av sitronskallet. Kok opp og rør godt. Senk temperaturen til medium varme. Rør inn smør, en spiseskje av gangen. Tilsett 1 dl av kokevannet (juster med mer kokevann senere ved behov). Rør godt og tilsett spagetti. Pastaen vil suge til seg en del væske.
-
Trinn 4
Stek scampi i en panne med litt olivenolje i ca. 1 min. på hver side. Rør inn parmesan og resten av sitronskallet, samt sitronsaft i gryten med spagetti. Server med scampi og hakket persille på toppen.
Serveringstips
Hvitløksbaguette