Pasta al limone med scampi | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Pasta al limone med scampi

Pasta al limone med scampi

4.1 i snitt
Pasta al limone med scampi
Pasta med sitron og scampi! Kan du tenke deg noe mer velsmakende og italiensk? Sitronskall i matretter smaker helt nydelig, men det er viktig at du kun bruker den gule delen. Den hvite delen av skallet smaker nemlig bittert. Invester i et zestjern, eller bruk en god grønnsaksskreller til skrellejobben.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sitron
400 gr
Spaghetti
1 klype
Salt og pepper
2 dl
Kremfløte
4 ss
Smør
2 dl
Parmesan, finrevet
16 stk
Scampi, rå
2 ss
Olivenolje
1 neve
Persille, til pynt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Vask sitronen godt. Bruk et zestjern eller en grønnsaksskreller til å skjære tynne remser av det gule sitronskallet. Har du brukt grønnsaksskreller til skallet, skjæres skallet i fine og tynne strimler. Bruker du zestjern har du allerede gjort jobben. Legg til side. Press ut 2 ss sitronsaft.

 2. Trinn 2

  Skrell rå scampi og riv parmesan. Sett til side. Kok spagetti i lettsaltet vann til den er nesten ferdig. Ta vare på pastavannet.

 3. Trinn 3

  Ha fløten i en gryte. Tilsett halvparten av sitronskallet. Kok opp og rør godt. Senk temperaturen til medium varme. Rør inn smør, en spiseskje av gangen. Tilsett 1 dl av kokevannet (juster med mer kokevann senere ved behov). Rør godt og tilsett spagetti. Pastaen vil suge til seg en del væske.

 4. Trinn 4

  Stek scampi i en panne med litt olivenolje i ca. 1 min. på hver side. Rør inn parmesan og resten av sitronskallet, samt sitronsaft i gryten med spagetti. Server med scampi og hakket persille på toppen.

Serveringstips

Hvitløksbaguette