Hopp til innhold

Svinenakke med bakte rotgrønnsaker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
139 planlagt
Svinenakke med bakte rotgrønnsaker
Svinenakke med bakte rotgrønnsaker, spisset med honning og sitron. En spennende smak av den norske høstmaten som imponerer hele familien.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

250 gr
Gulrøtter
250 gr
Sellerirot
250 gr
Persillerøtter
250 gr
Kålrot
1 stk
Sitron
0.5 ts
Soyasaus
0.3 potte
Persille, grovhakket
400 gr
Tynnskåret svinenakke i strimler
1 dl
Honning
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Sort pepper, grovmalt
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell grønnsakene og del dem i 1 cm tykke og ca. 10 cm lange skiver. Legg dem på et stekebrett og vend dem med honning, skiver av sitron, olivenolje, salt og pepper. Bak dem møre i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Varm en stekepanne eller wokpanne. Strimle de tynnskårne svinenakkeskivene i lillefingertykke strimler og stek dem ett minutt i varm panne med solsikkeolje. Tilsett soyasaus og kok opp.

Trinn 3

Når rotgrønnsakene er ferdigstekte og møre, overdrysses de med stekt svinenakke og grovhakket flatpersille.

Tips!

Du kan gjerne bruke andre rotfrukter som beter, pastinakk eller løk i retten. Server gjerne en grov potetpure til.