Svinenakke med bakte rotgrønnsaker

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell grønnsakene og del dem i 1 cm tykke og ca. 10 cm lange skiver. Legg dem på et stekebrett og vend dem med honning, skiver av sitron, olivenolje, salt og pepper. Bak dem møre i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
-
Trinn 2
Varm en stekepanne eller wokpanne. Strimle de tynnskårne svinenakkeskivene i lillefingertykke strimler og stek dem ett minutt i varm panne med solsikkeolje. Tilsett soyasaus og kok opp.
-
Trinn 3
Når rotgrønnsakene er ferdigstekte og møre, overdrysses de med stekt svinenakke og grovhakket flatpersille.
Tips!
Du kan gjerne bruke andre rotfrukter som beter, pastinakk eller løk i retten. Server gjerne en grov potetpure til.