Hopp til innhold

Bakte rotgrønnsaker med søtpotetpuré

5.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Bakte rotgrønnsaker med søtpotetpuré
Bakte rotgrønnsaker med søtpotetpuré er skikkelig snadder. Lag en digg middag proppfull av smak og farge!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

750 gr
Rotgrønnsaker grovkuttet
1.2 kg
Søtpotet
2 ss
Smør
3 dl
Melk
0.25 ts
Malt muskat
1 klype
Salt og pepper

Urteolje

1 dl
Olivenolje
1 potte
Basilikum
1 ts
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Spre rotfrukter utover et stekebrett med bakepapir. Sett midt i ovnen i 20 min. eller til rotfruktene er gylne.

Trinn 2

Søtpotetpuré: Skrell søtpotetene og del i store terninger. Kok møre. Varm smør og melk i en kjele. Krydre med muskat, salt og pepper. Mos søtpotet og spe smørmelken inn. Smak til med mer salt og pepper.

Trinn 3

Urteolje: Hakk basilikum, både blader og stilker. Kjør olje, salt og basilikum i en blender. Velg om du vil sile oljen, eller beholde den som den er.

Trinn 4

Legg søtpotetmos på en tallerken. Topp med rotgrønnsaker. Hell litt urteolje rundt mosen – og nyt!