Tradisjonell norsk fårikål
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del kjøttet i 5×5 cm store biter. Del kålen i 3 cm tykke båter. Pass på at kålmargen sitter på kålstilken. Finn frem en stor kjele.
-
Trinn 2
Legg et lag med kjøtt i bunnen av kjelen, med fettsiden ned. Dryss på salt, pepper, laurbærblad og hvetemel og legg ett lag med kål over kjøttet. Gjenta slik at du får to lag med kjøtt og kål, med kål på toppen.
-
Trinn 3
Ha i kaldt vann, opptil ca. 5 cm under øverste kållag. Kok opp og småkok under lokk i 2 timer. Følg med på at ikke kjelen koker tørr.
-
Trinn 4
Når det er 30 minutter igjen av koketiden, smak til med salt. Kok poteter til de er møre og server.
Tips!
Fårikål kan smake nytt og spennende med hvitløk, ingefær, lime og chili som krydder.
Det er viktig å starte med å legge kjøtt i kjelen, det forhindrer nemlig at kålen brenner seg.