Lammegryte med potetmos og rotgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammegryte med potetmos og rotgrønnsaker

Lammegryte med potetmos og rotgrønnsaker

3.6 i snitt
Lammegryte med potetmos og rotgrønnsaker
Norsk lam er i særklasse, og om høsten kan du få tak i det fantastiske kjøttet nesten overalt. Lag denne deilige lammegryten en dag du har lyst på noe ekstra godt til middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Lammekjøtt, fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
4 ss
Hvetemel
3 ss
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk, små
4 stk
Gulrøtter
200 gr
Sellerirot
2 ss
Tomatpuré
1 ss
Dijonsennep
1 l
Kjøttbuljong
2 stk
Laurbærblad
2 kvist
Rosmarin
2 kvist
Timian
1 ts
Spisskummen, malt
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vend kjøttet i hvetemel. Brun kjøttet i en tykkbunnet gryte eller jerngryte med olje. Bland inn dijonsennep og tomatpuré. Finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og sellerirot og skjær dem i terninger.

  2. Trinn 2

    Ha løk i gryten sammen med kjøttet. Surr mykt og blankt i noen minutter. Tilsett grønnsakene og hvitløk. Hell over buljongen. Tilsett rosmarin, timian, spisskummen og laurbærblader. La putre på medium varme i 40 min. under lokk. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Mens gryta småputrer lager du potetstappe. Du kan lage den selv eller bruke ferdig potetstappe. Om du vil lage den selv, finner du oppskrift her.