Grillede lammekoteletter og tzatziki
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finhakk friske urter og hvitløk, og bland med krydder og olivenolje. Legg lammekotelettene i marinaden og la ligge i minimum én time, gjerne mer.
-
Trinn 2
Lag tzatziki: legg et kjøkkenhåndkle eller et stort kaffefilter i en sil, og sett over en bolle. Ha i yoghurt og la stå i kjøleskap over natten. Væsken renner nå ut og igjen sitter en tykk, smakfull yoghurt.
-
Trinn 3
Del agurken på langs og skrap ut frøkjernen. Riv agurken på rivjern og press ut vannet med hendene. Bland med yoghurten, finhakket hvitløk og persille. Smak til med litt sukker, sitronsaft, salt og pepper.
-
Trinn 4
Lag salaten: Skyll salaten og tørk godt av. Skjære i store biter. Kutt agurken i terninger, tomater i skiver og løk i ringer. Dander alt på en tallerken sammen med terninger av fetaost. Bland olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og hell over salaten. Pynt med oliven og eventuelt urter.
-
Trinn 5
Varm opp grillen til sterk varme. Kutt sitronene i to. Legg kotelettene på grillen i ca. 3-4 minutter på hver side på direkte varme med lokket på. Legg de halve sitronene på grillen sammen med kjøttet.
-
Trinn 6
La lammekotelettene hvile i fem minutter på et fat før servering. Press saften fra de grillede sitronene over kjøttet. Server med masse grovhakket mynte, og gjerne en salat og en god dipp til.
TIPS
Aromaen fra røyken bidrar til å gi ekstra grillsmak til kjøttet, så husk å ha lokket igjen når du griller.