Moussaka med lam | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Moussaka med lam

3.8 i snitt
Moussaka med lam
Moussaka med lam er den greske varianten av lasagne, og er perfekt kosemat krydret med kanel og oregano. Kan også lages med kjøttdeig av okse.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Kjøttdeig av lam eller okse
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Stor løk
2 ss
Olje til steking
1 boks
Hakkede tomater
2 dl
Kjøttbuljong
1 klype
Salt og pepper
1 ts
Kanel
1 ts
Oregano
2 stk
Laurbærblad
2 stk
Store auberginer
1 ss
Grovt salt
2 ss
Olje til steking

Saus

2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
5 dl
Melk
0.25 ts
Malt muskat
1 stk
Egg
1 stk
Eggeplomme
100 gr
Revet ost

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Ha hakket løk og hvitløk i en gryte med olje. Surr til løken er myk. Tilsett kanel, laurbær og oregano. Ha kjøttdeigen i gryten og stek sammen med løken. Tilsett tomater og buljong. Sett på lokk og kok i 20 min.

 2. Trinn 2

  Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Mens sausen koker skjærer du auberginene i skiver. Salte skivene og la dem ligge i 15 minutter før du skyller av saltet og tørker skivene godt. Stek aubergineskivene i en varm panne med olje til de er gylne og kjøttet faller litt sammen. Sett til side.

 3. Trinn 3

  Lag sausen: Smelt smør i en gryte. Visp inn hvetemel. Spe med melk og visp godt for å unngå klumper. Krydre med muskat, salt og pepper. Vend inn osten. Når den har smeltet, ta gryten av platen og kjøl litt ned. Tilsett sammenpiskede egg.

 4. Trinn 4

  Smør en ildfast form med olje. Legg et lag med kjøttsaus, så et lag med auberginskiver. Gjenta prosessen og hell til slutt over ostesausen. Sett midt i ovnen i ca. 35 min. til moussakaen er gyllen og fin.