Moussaka med lam
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tips!
Denne kan du lage i helgen og fryse ned. Stek i frossen tilstand og beregn litt ekstra steketid.Ha hakket løk og hvitløk i en gryte med olje. Surr til løken er myk. Tilsett kanel, laurbær og oregano. Ha kjøttdeigen i gryten og stek sammen med løken. Tilsett tomater og buljong. Sett på lokk og kok i 20 min.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Mens sausen koker skjærer du auberginene i skiver. Salte skivene og la dem ligge i 15 minutter før du skyller av saltet og tørker skivene godt. Stek aubergineskivene i en varm panne med olje til de er gylne og kjøttet faller litt sammen. Sett til side.
-
Trinn 3
Lag sausen: Smelt smør i en gryte. Visp inn hvetemel. Spe med melk og visp godt for å unngå klumper. Krydre med muskat, salt og pepper. Vend inn osten. Når den har smeltet, ta gryten av platen og kjøl litt ned. Tilsett sammenpiskede egg.
-
Trinn 4
Smør en ildfast form med olje. Legg et lag med kjøttsaus, så et lag med auberginskiver. Gjenta prosessen og hell til slutt over ostesausen. Sett midt i ovnen i ca. 35 min. til moussakaen er gyllen og fin.
Serveringstips
Hvitløksbrød og grønn salat