Hopp til innhold

Lammefrikassé med rotgrønnsaker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 135 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
209 planlagt
Lammefrikassé med rotgrønnsaker
Den milde sausen og de sødmefulle rotgrønnsakene smaker fantastisk sammen med langkokt lammekjøtt. Norsk tradisjonsmat på sitt beste.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Lammekjøtt

1.2 kg
Lammekjøtt
1.5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ts
Salt

Grønnsaker

3 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
0.5 stk
Kålrot
10 stk
Hele sorte pepperkorn
1 stk
Laurbærblad

Saus

2 dl
Fløte
50 gr
Smør
50 gr
Hvetemel
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Topp med

1 ss
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Ha i kjøttet sammen med laurbærblad og pepperkorn og la det koke i ca. 1 time. Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt.

Trinn 2

Skrell grønnsakene, kutt dem i store biter og ha det i gryten. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål, den skal brukes til å lage saus.

Trinn 4

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel, spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, pepper og fløte. Ha i kjøtt og grønnsaker og kok opp. Dryss over persille og server.

Server med kokte poteter