Lammefrikassé med rotgrønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Ha i kjøttet sammen med laurbærblad og pepperkorn og la det koke i ca. 1 time. Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt.
-
Trinn 2
Skrell grønnsakene, kutt dem i store biter og ha det i gryten. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.
-
Trinn 3
Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål, den skal brukes til å lage saus.
-
Trinn 4
Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel, spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, pepper og fløte. Ha i kjøtt og grønnsaker og kok opp. Dryss over persille og server.
Server med kokte poteter