Lammefrikassé med rotgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammefrikassé med rotgrønnsaker

Lammefrikassé med rotgrønnsaker

4.6 i snitt
Lammefrikassé med rotgrønnsaker
En enkel og god oppskrift på lammefrikassé med mild saus og sødmefulle rotgrønnsaker. Norsk tradisjonsmat på sitt beste.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Lammekjøtt

1.2 kg
Lammekjøtt
1.5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ts
Salt

Grønnsaker

3 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
0.5 stk
Kålrot
10 stk
Hele sorte pepperkorn
1 stk
Laurbærblad

Saus

2 dl
Fløte
50 gr
Smør
50 gr
Hvetemel
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Topp med

1 ss
Persille

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Ha i kjøttet sammen med laurbærblad og pepperkorn og la det koke i ca. 1 time. Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt.

  2. Trinn 2

    Skrell grønnsakene, kutt dem i store biter og ha det i gryten. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.

  3. Trinn 3

    Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål, den skal brukes til å lage saus.

  4. Trinn 4

    Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel, spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, pepper og fløte. Ha i kjøtt og grønnsaker og kok opp. Dryss over persille og server.

Server med kokte poteter