Gulrotsalat med ovnsbakt sei
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Legg seifiletene i en ildfast form. Salte og pepre – og pensle fisken med olivenolje. Bak i ovnen i 10 min. til fisken så vidt flaker seg.
-
Trinn 2
Lag glaserte valnøtter. Kok valnøttene opp fra kaldt vann tre ganger for å få bort bitterstoffene i valnøttkjernene. Kast vannet mellom hvert oppkok. Brun sukker i en kjele og tilsett sitronsaft og vann. Kok opp med valnøtter og la småkoke i 5 min.
-
Trinn 3
Skrell gulrøtter. Lag lange, flotte strimler med en potetskreller.
Tips! Legg gulrotstrimlene i iskaldt vann en time før, så blir de ekstra sprø. -
Trinn 4
Ha gulrotstrimlene over i en bolle. Tilsett olivenolje, appelsinsaft, salt og pepper. Bland lett. Anrett gulrøtter på en tallerken. Topp med ovnsbakt seifilet og glaserte valnøtter. Pynt med dill. Server gjerne med kokte poteter eller godt brød til.