Fish and chips med sei | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Sei Fish and chips med sei

Fish and chips med sei

3.5 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
22 ingredienser
Fish and chips med sei
Nå trenger du ikke reise til England for å spise Fish & Chips. Lag din egen variant av fish and chips med sei, tartaresaus og ertepure.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Seifilet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
2 ss
Hvetemel
0.75 l
Solsikkeolje til fritering
600 gr
Pommes frites

Frityrrøre

0.5 dl
Maisstivelse (Maizena)
1 dl
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
0.5 ts
Salt
1.25 dl
Alkoholfritt øl

Ertepure

250 gr
Frosne grønne erter
2 ss
Smør
0.5 dl
Melk
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Tartaresaus

1 pose
Remulade
2 ss
Hakket løk
2 ss
Hakket kapers
2 ss
Hakket sylteagurk
2 ss
Hakket persille
1 stk
Hardkokt egg hakket

Slik gjør du

Trinn 1

Lag frityrrøren: Bland alle ingrediensene til en jevn og tykk pannekakerøre.

Trinn 2

Lag ertepure: Kok opp alt og kjør til en mos med stavmikser. Salte og pepre.

Trinn 3

Lag tartaresaus: Bland alle ingrediensene og smak til med evt. mer salt og pepper

Trinn 4

Varm oljen til 180 grader. Salte og pepre fiskefiletene og vend de i hvetemel. Ta en og en fiskefilet og dypp i frityrrøren med en pinsett. Legg en fiskefilet i varm olje og vent 15 sekunder med neste fiskefilet, så de ikke klistrer sammen.

Trinn 5

Stek fiskefiletene i oljen i ca 2 minutter på en side, snu og stek ca 2 minutter til, til de blir gyllen brune og sprøe. Ta ut av oljen og drypp av fettet på kjøkkenpapir.

Trinn 6

Tilbered chips: Tin og friter pommes fritsen brune i varm solsikkeolje etter at fisken er fritert.

Trinn 7

Server med fiskefiletene med pommes frites, ertepure og tartaresaus.