Fish and chips med sei
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag frityrrøren: Bland alle ingrediensene til en jevn og tykk pannekakerøre.
-
Trinn 2
Lag ertepure: Kok opp alt og kjør til en mos med stavmikser. Salte og pepre.
-
Trinn 3
Lag tartaresaus: Bland alle ingrediensene og smak til med evt. mer salt og pepper
-
Trinn 4
Varm oljen til 180 grader. Salte og pepre fiskefiletene og vend de i hvetemel. Ta en og en fiskefilet og dypp i frityrrøren med en pinsett. Legg en fiskefilet i varm olje og vent 15 sekunder med neste fiskefilet, så de ikke klistrer sammen.
-
Trinn 5
Stek fiskefiletene i oljen i ca 2 minutter på en side, snu og stek ca 2 minutter til, til de blir gyllen brune og sprøe. Ta ut av oljen og drypp av fettet på kjøkkenpapir.
-
Trinn 6
Tilbered chips: Tin og friter pommes fritsen brune i varm solsikkeolje etter at fisken er fritert.
-
Trinn 7
Server med fiskefiletene med pommes frites, ertepure og tartaresaus.