Fish and chips med sei | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fish and chips med sei

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
22 ingredienser
Fish and chips med sei
Nå trenger du ikke reise til England for å spise Fish & Chips. Lag din egen variant av fish and chips med sei, tartaresaus og ertepure.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Seifilet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
2 ss
Hvetemel
0.75 l
Solsikkeolje til fritering
600 gr
Pommes frites

Frityrrøre

0.5 dl
Maisstivelse (Maizena)
1 dl
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
0.5 ts
Salt
1.25 dl
Alkoholfritt øl

Ertepure

250 gr
Frosne grønne erter
2 ss
Smør
0.5 dl
Melk
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Tartaresaus

1 pose
Remulade
2 ss
Hakket løk
2 ss
Hakket kapers
2 ss
Hakket sylteagurk
2 ss
Hakket persille
1 stk
Hardkokt egg hakket

Slik gjør du

Trinn 1

Lag frityrrøren: Bland alle ingrediensene til en jevn og tykk pannekakerøre.

Trinn 2

Lag ertepure: Kok opp alt og kjør til en mos med stavmikser. Salte og pepre.

Trinn 3

Lag tartaresaus: Bland alle ingrediensene og smak til med evt. mer salt og pepper

Trinn 4

Varm oljen til 180 grader. Salte og pepre fiskefiletene og vend de i hvetemel. Ta en og en fiskefilet og dypp i frityrrøren med en pinsett. Legg en fiskefilet i varm olje og vent 15 sekunder med neste fiskefilet, så de ikke klistrer sammen.

Trinn 5

Stek fiskefiletene i oljen i ca 2 minutter på en side, snu og stek ca 2 minutter til, til de blir gyllen brune og sprøe. Ta ut av oljen og drypp av fettet på kjøkkenpapir.

Trinn 6

Tilbered chips: Tin og friter pommes fritsen brune i varm solsikkeolje etter at fisken er fritert.

Trinn 7

Server med fiskefiletene med pommes frites, ertepure og tartaresaus.