Stekt sei med sjampinjong og persille | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Sei Stekt sei med sjampinjong og persille

Stekt sei med sjampinjong og persille

3.3 i snitt
Stekt sei med sjampinjong og persille
I denne oppskriften på stekt sei med sjampinjong og persille blir den gode smaken av stekt fisk forsterket når du steker sopp i stekesmøret etter at du har stekt fisken. Alle smaker tas vare på. Retten må serveres rett fra pannen når den er ferdigstekt. Enkelt og godt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

750 gr
Seifilet
1 ts
Salt
2 ss
Timian, frisk og hakket
1 klype
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Solsikkeolje
4 fedd
Hvitløk, knust
2 ss
Smør
1 pk
Sjampinjong
1 potte
Persille
2 ss
Sitronsaft

Spinatsalat

1 pose
Babyspinat
1 dl
Yoghurt naturell
1 ss
Sitronsaft
0.5 ss
Sukker
1 klype
Salt og pepper

Mandelpotetpure

500 gr
Mandelpoteter
2.5 dl
Melk
50 gr
Smør
1 ts
Salt
0.25 ts
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag mandelpotetpure: Skrell mandelpotetene og kok de i usaltet vann til de er møre ca. 15 minutter. Press de gjennom en sikt til pure. Kok opp melk og smør, og ha i salt og pepper. Tilsett potetpureen og rør godt om.

  2. Trinn 2

    Lag spinatsalat: Bland sammen vasket spinat med yoghurt, sitronsaft, sukker, salt og pepper

  3. Trinn 3

    Del filetene i 8 biter. Salte, pepre og dryss med hakket timian. Varm en lett stekepanne med solsikkeolje til det ryker av oljen.

  4. Trinn 4

    Legg i seibitene og stek i to minutter på en side på middels sterk varme. Tilsett smør og knuste hele hvitløkfedd. Snu fiskebitene og stek videre på den andre siden i 2 minutter, mens du heller litt smør/olje over fisken. Er fiskestykkene veldig tykke er steketiden 3 minutter på hver side.

  5. Trinn 5

    Når fisken er ferdigstekt, (den kan gjerne ha medium kjerne i midten), legges seien på et serveringsfat. Ha oppdelt sjampinjong i pannen og stek soppen lysebrun i fettet med grovhakket persille i 2 minutter.

  6. Trinn 6

    Tilsett sitronsaft og hell sopp og stekesjy over fisken. Serveres med spinatsalat og mandelpotetpure.