Stekt sei med sjampinjong og persille
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag mandelpotetpure: Skrell mandelpotetene og kok de i usaltet vann til de er møre ca. 15 minutter. Press de gjennom en sikt til pure. Kok opp melk og smør, og ha i salt og pepper. Tilsett potetpureen og rør godt om.
-
Trinn 2
Lag spinatsalat: Bland sammen vasket spinat med yoghurt, sitronsaft, sukker, salt og pepper
-
Trinn 3
Del filetene i 8 biter. Salte, pepre og dryss med hakket timian. Varm en lett stekepanne med solsikkeolje til det ryker av oljen.
-
Trinn 4
Legg i seibitene og stek i to minutter på en side på middels sterk varme. Tilsett smør og knuste hele hvitløkfedd. Snu fiskebitene og stek videre på den andre siden i 2 minutter, mens du heller litt smør/olje over fisken. Er fiskestykkene veldig tykke er steketiden 3 minutter på hver side.
-
Trinn 5
Når fisken er ferdigstekt, (den kan gjerne ha medium kjerne i midten), legges seien på et serveringsfat. Ha oppdelt sjampinjong i pannen og stek soppen lysebrun i fettet med grovhakket persille i 2 minutter.
-
Trinn 6
Tilsett sitronsaft og hell sopp og stekesjy over fisken. Serveres med spinatsalat og mandelpotetpure.