Seibiff med potetmos og stekt løk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Sei Seibiff med potetmos og stekt løk

Seibiff med potetmos og stekt løk

4.0 i snitt
Seibiff med potetmos og stekt løk
Seibiff er den mest kjente seiretten i Norge. Denne måten å lage den på med potetmos, stekt løk og soyasjy gir retten en helt ny dimensjon. Gjestene skal vente på varm fisk rett fra pannen. Da blir det supergodt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

750 gr
Seifilet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Solsikkeolje
2 ss
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ts
Sitronsaft

Stekt løk

2 stk
Store løk i skiver
2 ss
Smør
2 ts
Sukker
0.5 dl
Vann
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Potetmos

500 gr
Skrelte poteter
2.5 dl
Melk
50 gr
Smør
1 ts
Salt
0.25 ts
Pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Lag potetmos: Skrell potetene, del i skiver og kok de i usaltet vann til de er møre ca 15 minutter. Kok opp melk og smør og ha i salt og pepper. Tilsett kokte poteter og rør godt om med stavmikser, visp eller potetmoser.

 2. Trinn 2

  Lag stekt løk: Rens løken og skjær i skiver. Brun smøret i en stekepanne og ha i løk. Stek løken på medium sterk varme til den begynner å brunes. Tilsett sukker og vann, og kok løken med vannet til vannet er fordampet og løken begynner å steke igjen. Smak til med salt og pepper.

 3. Trinn 3

  Del seifileten i to. Salte og pepre dem. Varm en panne med solsikkeolje til oljen er varm og ryker litt. Legg i fiskefiletene og stek fisken på medium sterk varme i 3 minutter. Snu fisken og stek fisken på den andre siden i 2 minutter.

 4. Trinn 4

  Tilsett smør som smelter og brunes lett med olje og fisk. La det kose seg i pannen i ett minutt. Tilsett soyasaus og sitronsaft i smør/oljen og server fisken direkte fra pannen når fisken er nystekt og varm. Hell soyasjyen over fisken og server med stekt løk og potetmos.