Seibiff med potetmos og stekt løk
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag potetmos: Skrell potetene, del i skiver og kok de i usaltet vann til de er møre ca 15 minutter. Kok opp melk og smør og ha i salt og pepper. Tilsett kokte poteter og rør godt om med stavmikser, visp eller potetmoser.
-
Trinn 2
Lag stekt løk: Rens løken og skjær i skiver. Brun smøret i en stekepanne og ha i løk. Stek løken på medium sterk varme til den begynner å brunes. Tilsett sukker og vann, og kok løken med vannet til vannet er fordampet og løken begynner å steke igjen. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Del seifileten i to. Salte og pepre dem. Varm en panne med solsikkeolje til oljen er varm og ryker litt. Legg i fiskefiletene og stek fisken på medium sterk varme i 3 minutter. Snu fisken og stek fisken på den andre siden i 2 minutter.
-
Trinn 4
Tilsett smør som smelter og brunes lett med olje og fisk. La det kose seg i pannen i ett minutt. Tilsett soyasaus og sitronsaft i smør/oljen og server fisken direkte fra pannen når fisken er nystekt og varm. Hell soyasjyen over fisken og server med stekt løk og potetmos.
Serveringstips
Server gjerne kokte grønnsaker som brokkoli, blomkål eller gulrøtter til retten.