Wok med ovnsbakt seifilet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Sei Wok med ovnsbakt seifilet

Wok med ovnsbakt seifilet

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
Wok med ovnsbakt seifilet
Wok med ovnsbakt seifilet er enkel og god hverdagsmiddag. Den enkleste måten å lage sei på er å ovnsbake den. Fisken baker seg selv mens du woker grønnsaker og retten er klar for servering.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Seifilet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje
400 gr
Assorterte grønnsaker (f.eks gulrot, løk, vårløk, sukkerter, paprika)
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Finstrimlet ingefær
1 stk
Chili
0.5 dl
Solsikkeolje
0.5 dl
Fiskesaus eller soyasaus
0.5 dl
Søt chilisaus
2 ss
Ketjap manis

Kokt ris

6 dl
Vann
1 ts
Salt
3 dl
Ris

Slik gjør du

Trinn 1

Tilbered risen: Vask risen 2 minutter i kaldt vann og sil av vannet. Kok opp nytt vann med salt og ha i risen. Kok opp og skru platen ned til det laveste. Sett lokk på kjelen og la risen trekke på svak varme i ca. 20 minutter til den er mør og vannet er absorbert.

Trinn 2

Varm ovnen til 200 grader varmluft. Legg seifiletene i en ildfast form og pensle de med olivenolje eller smeltet smør. Salte og pepre og bak fisken i 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.

Trinn 3

Skrell alle grønnsakene og kutt de i 2 cm biter. Finhakk hvitløk, chili og strimle ingefæren.

Trinn 4

Varm en wokpanne eller stor stekepanne med solsikkeolje og stek de oppkuttede grønnsakene i 2 minutter. Ha i hvitløk, ingefær og chili og fres i et minutt. Tilsett fiskesaus, søt chilisaus og ketjap manis og kok opp.

Trinn 5

Server grønnsakene sammen med ovnsbakt sei og kokt ris.