Wok med ovnsbakt seifilet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Sei Wok med ovnsbakt seifilet

Wok med ovnsbakt seifilet

5.0 i snitt
Wok med ovnsbakt seifilet
Wok med ovnsbakt seifilet er enkel og god hverdagsmiddag. Den enkleste måten å lage sei på er å ovnsbake den. Fisken baker seg selv mens du woker grønnsaker og retten er klar for servering.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Seifilet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje
400 gr
Assorterte grønnsaker (f.eks gulrot, løk, vårløk, sukkerter, paprika)
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Finstrimlet ingefær
1 stk
Chili
0.5 dl
Solsikkeolje
0.5 dl
Fiskesaus eller soyasaus
0.5 dl
Søt chilisaus
2 ss
Ketjap manis

Kokt ris

6 dl
Vann
1 ts
Salt
3 dl
Ris

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tilbered risen: Vask risen 2 minutter i kaldt vann og sil av vannet. Kok opp nytt vann med salt og ha i risen. Kok opp og skru platen ned til det laveste. Sett lokk på kjelen og la risen trekke på svak varme i ca. 20 minutter til den er mør og vannet er absorbert.

  2. Trinn 2

    Varm ovnen til 200 grader varmluft. Legg seifiletene i en ildfast form og pensle de med olivenolje eller smeltet smør. Salte og pepre og bak fisken i 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.

  3. Trinn 3

    Skrell alle grønnsakene og kutt de i 2 cm biter. Finhakk hvitløk, chili og strimle ingefæren.

  4. Trinn 4

    Varm en wokpanne eller stor stekepanne med solsikkeolje og stek de oppkuttede grønnsakene i 2 minutter. Ha i hvitløk, ingefær og chili og fres i et minutt. Tilsett fiskesaus, søt chilisaus og ketjap manis og kok opp.

  5. Trinn 5

    Server grønnsakene sammen med ovnsbakt sei og kokt ris.