Wok med ovnsbakt seifilet
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tilbered risen: Vask risen 2 minutter i kaldt vann og sil av vannet. Kok opp nytt vann med salt og ha i risen. Kok opp og skru platen ned til det laveste. Sett lokk på kjelen og la risen trekke på svak varme i ca. 20 minutter til den er mør og vannet er absorbert.
-
Trinn 2
Varm ovnen til 200 grader varmluft. Legg seifiletene i en ildfast form og pensle de med olivenolje eller smeltet smør. Salte og pepre og bak fisken i 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
-
Trinn 3
Skrell alle grønnsakene og kutt de i 2 cm biter. Finhakk hvitløk, chili og strimle ingefæren.
-
Trinn 4
Varm en wokpanne eller stor stekepanne med solsikkeolje og stek de oppkuttede grønnsakene i 2 minutter. Ha i hvitløk, ingefær og chili og fres i et minutt. Tilsett fiskesaus, søt chilisaus og ketjap manis og kok opp.
-
Trinn 5
Server grønnsakene sammen med ovnsbakt sei og kokt ris.